Kunstzinnig & Creatief

Binnen de kunstzinnig & creatief activiteiten bieden we verschillende activiteiten aan.

Schilderen en tekenen

Schilderen bij Camino; serie van 6 lessen
Soms drukt een beeld zoveel meer uit dan een woord en soms heb je geen woorden om te vertellen wat je meemaakt. Door te schilderen of tekenen heb je toegang tot een andere taal. Die van kleur en vorm. Laat je verrassen door je eigen creativiteit en doe mee!

Begeleider
De lessen worden begeleid door beeldend kunstenaar Nelleke van Zwieten.

Wie, wanneer, waar, en wat kost het?
De serie van 6 lessen is bedoeld voor iedereen die leeft met kanker; je hebt zelf kanker (gehad), je bent naaste of nabestaande. Je wilt ontdekken of schilderen iets voor jou is of je wilt creatief bezig zijn en je zinnen verzetten, uit het hoofd komen, rust ervaren.
Zes keer op een vrijdagochtend van 10.15 – 12.00 uur kun je de schilderlessen volgen; in 2018 op 12 en 19 oktober en op 2, 9, 16 en 23 november.
De lessen zijn op locatie van Camino, in de Schoolstraat 11, Nieuwerkerk aan den IJssel en kosten 45 euro (inclusief materiaalkosten).
De lessen in 2019 zijn nog niet bekend.

Aanmelden?
Aanmelden kan per email: activiteit@centrumcamino.nl of telefonisch: 06 3022 8683.

Zingen voor je leven

Wil je graag zingen?
Even helemaal ontspannen?
Samen met anderen?
Kom dan eens kijken bij onze activiteit Zingen voor je leven – ook als je denkt dat je niet kunt zingen!

Zingen voor je Leven is het landelijke korennetwerk van Stichting Kanker in Beeld. In deze koren wordt samen gezongen door mensen die direct of indirect met kanker te maken hebben. Dat kunnen mensen zijn die zelf kanker hebben (gehad), maar ook vrienden, familieleden, collega’s en zorgverleners. Sinds 2003 bestaan er van dit soort koren, intussen zijn er al zo’n 30, verspreid door heel Nederland. De meeste koren repeteren in inloophuizen.

Bij Camino kun meedoen met de activiteit Zingen voor je leven
Het eerste deel van de repetitie zal zijn gewijd aan ademhalings- en stemvormings-oefeningen. Daarna is het tijd voor het zingen van canons en meerstemmig liedrepertoire. Het repertoire zal in overleg met de deelnemers worden opgebouwd.

Begeleider: Corry de Klepper
Corry heeft 30 jaar ervaring met laagdrempelig koorzingen opgebouwd in haar werk als dirigent van het koor Euterpe. Corry is gericht op plezier in zingen voor de deelnemers en plezierig om naar te luisteren voor de toehoorders. Daarom wordt ook altijd gekozen voor korte muziekstukken met muziek in allerlei stijlen (en uit allerlei landen afkomstig). Er wordt niet gekozen voor lange concertstukken.

Repetitie
Zingen voor je leven repeteert elke 14 dagen, het is een inloopactiviteit, dus ook eenmalig meedoen behoort tot de mogelijkheden.
We repeteren op dinsdagmiddag (in de oneven weken) van 13.30– 15.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur), adres Schoolstraat 11, Nieuwerkerk ad IJssel. In 2019 beginnen de repetities op 15 januari.

Kun je niet op een middag maar wel op een avond dan is er mogelijkheid om aan te sluiten bij het koor Euterpe. Euterpe repeteert in de even weken op maandagavond van 20.00-22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) op het adres Schoolstraat 11, Nieuwerkerk ad IJssel.

Kosten: 5 euro per keer.

Mandala tekenen, laatste zaterdagochtend van de maand

Mandala betekent in het Sanskriet (een oude Indiase taal) ‘cirkel’. De cirkel is het symbool wat staat voor “heelheid”. Dit symbool kom je overal tegen, zoals in de natuur (bloemen, jaarringen in hout), in kerkramen, etc. Door middel van het tekenen en kleuren van mandala’s is het mogelijk om je hoofd leeg te maken, om je te ontspannen, maar het is ook een manier om je emoties te uiten. Het is een plezierige bezigheid waarin voor het proces belangrijk is. Je hoeft er niet voor te kunnen tekenen en toch zal je verwonderd zijn over het resultaat.
Elke laatste zaterdag van de maand, van 10.00 – 12.00 uur gaan we Mandala tekenen, elke keer een ander thema. Kom jij ook? Graag van te voren opgeven. De locatie wordt bij aanmelding bekend gemaakt. Voor de kosten hoef je het niet te laten: 5 euro per keer.

Het “Open Atelier van Camino”

collage 'kracht'

collage ‘kracht’

Tijdens het “Open Atelier” wordt er gelegenheid geboden om aan de slag te gaan met kleur en vorm o.a. tekenen en schilderen, bijvoorbeeld:
* het maken van een mandala, een collage, een schrijfopdracht of een boetseerwerk;
* werken aan een eenvoudige kunstzinnige opdracht;
* werken aan een eigen idee, eigen proces of werken aan iets waar je tegenaan loopt.
Het beeldend materiaal is naar keuze.
De ervaring leert dat werken op deze plek ontspanning biedt; waarbij niet het resultaat, maar het proces op de eerste plaats komt.
Gedurende het Open Atelier is er begeleiding met een luisterend oor en genoeg ideeën. Iedereen is welkom en teken-, schilder- of andere ervaring is beslist niet nodig!
Momenteel is er geen open atelier, maar mocht je belangstelling hebben dan starten we het weer op.