Kunstzinnig & Creatief

Binnen de kunstzinnig & creatief activiteiten bieden we verschillende activiteiten aan.

Zingen voor je leven in het Caminokoor

Wil je graag zingen?
Even helemaal ontspannen?
Samen met anderen?
Kom dan eens kijken bij ons Caminokoor – ook als je denkt dat je niet kunt zingen!

Zingen voor je Leven is het landelijke korennetwerk van Stichting Kanker in Beeld. In deze koren wordt samen gezongen door mensen die direct of indirect met kanker te maken hebben. Dat kunnen mensen zijn die zelf kanker hebben (gehad), maar ook vrienden, familieleden, collega’s en zorgverleners. Sinds 2003 bestaan er van dit soort koren, intussen zijn er al zo’n 30, verspreid door heel Nederland. De meeste koren repeteren in inloophuizen.

Bij Camino kun je in een Zingen voor je leven-koor meedoen; het Caminokoor
Het eerste deel van de repetitie zal zijn gewijd aan ademhalings- en stemvormings-oefeningen. Daarna is het tijd voor het zingen van canons en meerstemmig liedrepertoire. Het repertoire zal in overleg met de deelnemers worden opgebouwd.

Begeleider: Corry de Klepper
Corry heeft 30 jaar ervaring met laagdrempelig koorzingen opgebouwd in haar werk als dirigent van het koor Euterpe. Corry is gericht op plezier in zingen voor de deelnemers en plezierig om naar te luisteren voor de toehoorders. Daarom wordt ook altijd gekozen voor korte muziekstukken met muziek in allerlei stijlen (en uit allerlei landen afkomstig). Er wordt niet gekozen voor lange concertstukken.

Repetitie
Het Caminokoor zal elke 14 dagen gaan repeteren, het is een inloopkoor, dus ook eenmalig meedoen behoort tot de mogelijkheden.
Het tijdstip waarop het koor zal gaan repeteren is dinsdagmiddag van 13.30– 15.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur), éénmaal in de 14 dagen, adres Schoolstraat 11, Nieuwerkerk ad IJssel. De eerste repetitie is op 10 april.
Kun je niet op een middag maar wel op een avond dan is er mogelijkheid om aan te sluiten bij het koor Euterpe. Euterpe repeteert vanaf september éénmaal in de 14 dagen op maandagavond van 20.00-22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) op het adres Schoolstraat 11, Nieuwerkerk ad IJssel.

Kosten: 5 euro per keer.

Mini-cursus: “Kennismaken met Mandala tekenen” krijgt een vervolg

De cirkel is het symbool wat staat voor “heelheid”. Dit symbool kom je overal tegen, zoals in de natuur (bloemen, jaaringen in hout), in kerkramen, etc. Door middel van het tekenen en kleuren van mandala’s is het mogelijk om je hoofd leeg te maken, om je te ontspannen, maar het is ook een manier om je emoties te uiten. Het is een plezierige bezigheid waarin voor het proces belangrijk is. Je hoeft er niet voor te kunnen tekenen en toch zul je verwonderd zijn over het resultaat.
Elke laatste zaterdag van de maand gaan we Mandala tekenen, elke keer een ander thema. Kom jij ook? De eerste keer is op 28 mei 2016 van 10.00 – 12.00 uur in De Meidoorn 1A. Graag van te voren opgeven. Voor de kosten hoef je het niet te laten: 2 euro per keer.
Flyer_Mini-cursus Mandela tekenen

Het “Open Atelier van Camino”

collage 'kracht'

collage ‘kracht’

Tijdens het “Open Atelier” wordt er gelegenheid geboden om aan de slag te gaan met kleur en vorm o.a. tekenen en schilderen, bijvoorbeeld:
* het maken van een mandala, een collage, een schrijfopdracht of een boetseerwerk;
* werken aan een eenvoudige kunstzinnige opdracht;
* werken aan een eigen idee, eigen proces of werken aan iets waar je tegenaan loopt.
Het beeldend materiaal is naar keuze.
De ervaring leert dat werken op deze plek ontspanning biedt; waarbij niet het resultaat, maar het proces op de eerste plaats komt.
Gedurende het Open Atelier is er begeleiding met een luisterend oor en genoeg ideeën. Iedereen is welkom en teken-, schilder- of andere ervaring is beslist niet nodig!

Het Open Atelier is op dinsdagmiddag op de EVEN weken van 14.00 uur – 16.30 uur.
Bij aanmelding hoor je wat de locatie is.

Theater Maken

Door middel van het maken van Theater, kun je op een waardevolle manier ervaringen met elkaar delen. Tineke Boomsma heeft dit zelf ervaren en wil dit nu mogelijk maken voor anderen. Zij streeft ernaar om op een indrukwekkende, aangrijpende en hilarische manier de ernst van de situatie af te wisselen met relativerende humor. Doe je mee?
Flyer_Theater maken_JPEG