Kunstzinnig & Creatief

Binnen de kunstzinnig & creatief activiteiten bieden we verschillende activiteiten aan.

Mini-cursus: “Kennismaken met Mandala tekenen” krijgt een vervolg

De cirkel is het symbool wat staat voor “heelheid”. Dit symbool kom je overal tegen, zoals in de natuur (bloemen, jaaringen in hout), in kerkramen, etc. Door middel van het tekenen en kleuren van mandala’s is het mogelijk om je hoofd leeg te maken, om je te ontspannen, maar het is ook een manier om je emoties te uiten. Het is een plezierige bezigheid waarin voor het proces belangrijk is. Je hoeft er niet voor te kunnen tekenen en toch zul je verwonderd zijn over het resultaat.
Elke laatste zaterdag van de maand gaan we Mandala tekenen, elke keer een ander thema. Kom jij ook? De eerste keer is op 28 mei 2016 van 10.00 – 12.00 uur in De Meidoorn 1A. Graag van te voren opgeven. Voor de kosten hoef je het niet te laten: 2 euro per keer.

Flyer_Mini-cursus Mandela tekenen

Het “Open Atelier van Camino”

collage 'kracht'

collage ‘kracht’

Tijdens het “Open Atelier” wordt er gelegenheid geboden om aan de slag te gaan met kleur en vorm o.a. tekenen en schilderen, bijvoorbeeld:
* het maken van een mandala, een collage, een schrijfopdracht of een boetseerwerk;
* werken aan een eenvoudige kunstzinnige opdracht;
* werken aan een eigen idee, eigen proces of werken aan iets waar je tegenaan loopt.
Het beeldend materiaal is naar keuze.
De ervaring leert dat werken op deze plek ontspanning biedt; waarbij niet het resultaat, maar het proces op de eerste plaats komt.
Gedurende het Open Atelier is er begeleiding met een luisterend oor en genoeg ideeën. Iedereen is welkom en teken-, schilder- of andere ervaring is beslist niet nodig!

Het Open Atelier is op dinsdagmiddag op de EVEN weken van 14.00 uur – 16.30 uur.
Bij aanmelding hoor je wat de locatie is.

Theater Maken

Door middel van het maken van Theater, kun je op een waardevolle manier ervaringen met elkaar delen. Tineke Boomsma heeft dit zelf ervaren en wil dit nu mogelijk maken voor anderen. Zij streeft ernaar om op een indrukwekkende, aangrijpende en hilarische manier de ernst van de situatie af te wisselen met relativerende humor. Doe je mee?
Flyer_Theater maken_JPEG