Mindfulness

Wil je…
Meer rust?
Meer overzicht?
Meer inzicht?
Minder piekeren?

Mindfulness helpt!

Mindfulness betekent letterlijk: oplettendheid. Leven met aandacht. Je bent met aandacht in het nu. Je ben niet bezig met de toekomst of het verleden, maar bent je bewust van alles wat er nu is. Van de leuke en ook van de minder leuke dingen in het leven. Dit alles aanvaard je met een open vriendelijke en niet-oordelende houding.
Mindfulness helpt om jezelf beter te leren kennen en anders met stress, gepieker en problemen om te gaan. Je leert ruimte te geven aan negatieve gedachten en gevoelens, zonder erin mee te gaan of jezelf erin te verliezen. Je leert positieve gevoelens dieper te ervaren.

Moeilijk?
Mindfulness is eenvoudig te leren. Wat nodig is, is de bereidheid om tijd in jezelf te investeren en een dosis nieuwsgieringheid naar wat zich in jou afspeelt.

Begeleider: Lydia Spriensma
Het is de missie van Lydia om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met mindfulness. Lydia liep en loopt net als veel anderen tegen stressvolle situaties aan in haar leven. Door het beoefenen van mindfulness heeft zij ontdekt dat het mogelijk is om rustiger, evenwichtiger en minder gejaagd te leven. Na het afronden van de 2-jarige mindful coachopleiding heeft zij het roer omgegooid en haar vaste baan in het onderwijs opgezegd. Ze richt zich nu volledig op het geven van trainingen, coaching en workshops op het gebied van mindfulness.

Wanneer, waar en wat kost het?
Vrijdagochtend van 10.00 – 12.00 uur
Serie van 6 bijeenkomsten in 2019 op: 15 en 22 februari, 1, 8, 15 en 22 maart. Minimaal aantal deelnemers 3, maximaal 6 bij Camino, Schoolstraat 11, Nieuwerkerk ad IJssel
Gehele serie gehele serie van 6 lessen kost 60 euro.
Graag van te voren aanmelden per e-mail: activiteit@centrumcamino.nl
Trek vooral gemakkelijk zittende kleding aan en neem een paar warme sokken mee.

Yoga

Wil je….
Meer rust?
Meer soepelheid in lichaam en geest?
Meer ruimte in je hoofd?
Dan is yoga misschien iets voor jou?
De yoga die bij Camino gegeven wordt, is voor iedereen geschikt. Je hoeft geen ervaring te hebben. De docent houdt rekening met jouw mogelijkheden.
Begeleiding
De yogalessen worden begeleid door Karin Oldenampsen.
Meenemen/aantrekken:
Het is prettig als je voor de yogalessen makkelijke kleding aantrekt en warme sokken meeneemt. Ook is het fijn als je een badlaken bij je hebt.
Wanneer?
Woensdagochtend van 10.15 – 11.30 uur, De deur is open vanaf 10.00 uur en na afloop is er gelegenheid om wat te drinken en na te praten tot 11.45 uur.
We werken in series van lessen; de nu geplande lessen zijn op 24 april, 15 mei en 29 mei.
Kosten?
De kosten zijn 5 euro per les.

Film bij Camino

Zin om samen een film te bekijken met een diepere laag en aansluitend een gemeenschappelijk nagesprek, desgewenst met een drankje? ‘Film bij Camino’ speelt in op de behoefte van gasten om op een verdiepende en tegelijkertijd ontspannende manier stil te staan bij allerlei facetten van het leven. Laat het ons weten als u hiervoor belangstelling heeft dat zullen we het gaan organiseren.

Massage, Reiki, Therapeutic Touch

Wanneer je ernstig ziek bent, beheerst dat je hele leven. De ziekte heeft invloed op je lijf, op je emoties, op je psyche en je sociale aanwezigheid en contacten. Massage, Reiki of Therapeutic Touch kan helpen om even weer terug bij jezelf te komen. Therapeutic Touch is een niet belastende energetische behandeling. U wordt zachtjes aangeraakt en/of boven/naast het lichaam wordt gewerkt in de andere energielagen. Therapeutic Touch is een aanvulling op de reguliere geneeskunde. Het ondersteunt het immuunsysteem, waardoor het een bijdrage levert aan het herstel. Bij Therapeutic Touch kunt u uw kleding aanhouden. Indien u hiervoor belangstelling heeft, gaan we dit verder vormgeven.

Verzorging

De sporen van de behandeling tegen kanker zijn vaak zichtbaar en voelbaar. Er kunnen vragen oprijzen over bijv. een droge, schilferige huid, over camouflage van operatielittekens of over het tekenen van wenkbrauwen. Speelt dit bij u? Of heeft u vragen over lingerie, een haarwerk of een prothese? Laat het ons weten, we gaan u helpen in uw zoektocht.