Gezocht: Vrijwilligers voor gidsfunctie -begeleiding Mijn Positieve Gezondheid

Voor de begeleiding van onze ‘gasten’ op hun weg naar Mijn Positieve Gezondheid, zijn we op zoek naar vrijwilligers voor de gidsfunctie.

Wat houdt de Gidsfunctie in?
Als alle behandelingen voorbij zijn, ontstaat er ruimte voor levensvragen: Wat is me overkomen? Wat betekent dit voor mij en voor mensen om mij heen? Kan ik mijn oude leven weer oppakken? Etc. Dat is het moment om met behulp van een coach (een gids) te kijken naar de mogelijkheden. De gast vult samen met de gids een vragenlijst in (42 vragen Machteld Huber) gericht op ‘welzijn’. Zo wordt het welzijn gemeten en komt de gast tot een persoonlijk spinnenweb met de assen: lichaamsfunctie, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks functioneren. Als blijkt dat daar behoeftes zijn aan verbeteringen, dan kan de gast samen met de gids zoeken naar manieren om deze verbeteringen te realiseren en kan de gids de gast op die weg begeleiden.

Wat zoeken wij?
Om de uitbreiding in ons aanbod van activiteiten mogelijk te maken, zijn we op zoek naar vrijwilligers die deze gidsfunctie willen en kunnen vervullen. Herken jij jezelf in het volgende profiel en wil jij een steentje bijdragen aan ons inloophuis? Neem dan contact met ons op.

Profiel:
Je hebt een passende professionele achtergrond (bv. maatschappelijk werker, psycholoog, arts, verpleegkundige).
Je hebt affiniteit met de doelgroep (mensen die leven met kanker, hun naasten en nabestaanden).
Je bent bekend met het concept ‘Positieve Gezondheid’.
Je denkt niet in beperkingen, maar in mogelijkheden / niet klachtgericht maar krachtgericht.
Je bezit goede contactuele eigenschappen en sociale vaardigheden.
Je bent 2 uur of meer per maand beschikbaar.

Start Zingen voor je Leven: Camino-koor 10 april

Zingen voor je Leven; Camino-koor. Iets voor jou?
Denk je dat je niet kunt zingen? Durf je alleen onder de douche te zingen als er niemand thuis is? Of vind je het juist heerlijk om te zingen? Wil je even helemaal ontspannen? Samen met anderen?
KOM DAN EENS KIJKEN BIJ ONS CAMINO-KOOR!

Zingen is gezond. Het is niet alleen leuk maar ook fysiek en mentaal goed voor je! Zingen ontspant en geeft energie. Wanneer je zingt, gebeurt er iets met en in je lichaam. De aangemaakte stofjes werken pijnstillend en geven je een geluksgevoel, terwijl een hormonale werking afrekent met stress en angst. Samen zingen verbindt en wist je dat als mensen samen zingen, hun hartslag synchroon gaat lopen?

Zingen voor je Leven is het landelijke korennetwerk van Stichting Kanker in Beeld. In deze koren wordt samen gezongen door mensen die direct of indirect met kanker te maken hebben. Dat kunnen mensen zijn die zelf kanker hebben (gehad), maar ook vrienden, familieleden, collega’s en zorgverleners. Sinds 2003 bestaan er van dit soort koren, intussen zijn er al zo’n 30, verspreid over heel Nederland. De meeste koren repeteren in inloophuizen.

Bij Camino kun je in een Zingen voor je Leven-koor meedoen; het Camino-koor. Het eerste deel van de repetitie zal zijn gewijd aan ademhalings- en stemvormingsoefeningen. Daarna is het tijd voor het zingen van canons en meerstemmig liedrepertoire. Het repertoire zal in overleg met de deelnemers worden opgebouwd.

De begeleiding is in handen van Corry de Klepper. Corry heeft 30 jaar ervaring met laagdrempelig koorzingen opgebouwd in haar werk als dirigent van het koor Euterpe. Corry is gericht op plezier in zingen voor de deelnemers en zorgt er tegelijkertijd voor dat het plezierig is om naar te luisteren voor de toehoorders. Daarom wordt ook altijd gekozen voor korte muziekstukken met muziek in allerlei stijlen (en uit allerlei landen afkomstig).

Het Zingen voor je Leven Camino-koor zal elke 14 dagen repeteren. Het is een inloopkoor, dus ook eenmalig meedoen behoort tot de mogelijkheden. Het tijdstip waarop het koor zal gaan repeteren is op dinsdagmiddag vanaf 10 april 2018, elke 14 dagen van 13.30 – 15.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur) bij Camino, Schoolstraat 11, Nieuwerkerk ad IJssel. De kosten zijn 5 euro per repetitie.

Kun je niet op een middag, maar wel op een avond dan is er mogelijkheid om aan te sluiten bij het koor Euterpe. Euterpe repeteert vanaf september elke 14 dagen op maandagavond van 20.00-22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) bij Camino, Schoolstraat 11, Nieuwerkerk ad IJssel. De kosten zijn 5 euro per repetitie.

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden voor één of beide koren? mail dan naar info@centrumcamino.nl

Prijsuitreiking ING-actie ‘Help Nederland vooruit’

Op zaterdagmorgen 10 maart mocht Camino de prijs in ontvangst nemen van de ING- Help Nederland vooruit-actie. Met 308 stemmen zijn we 2e geworden. We zijn hier super blij mee. Dank dat je op Camino hebt gestemd! #helpnederlandvooruit

22 maart; Thema-avond ‘BRAIN STORM’, Joke Goudriaan

Eind 2013 kreeg Joke Goudriaan de diagnose hersentumor. Een ongeneeslijke vorm, met een levensverwachting van maximaal 3 jaar. Zij en haar man Jan gingen op zoek naar de beste behandeling. Inmiddels zijn er al vier jaren verstreken en gaat het goed met Joke. Tijdens de thema-avond vertelt zij over haar ervaringen en het boek dat zij daarover geschreven heeft: “BRAIN STORM”, dagboek met een hersentumor. Het is een bijzonder verhaal dat niet alleen ingaat op de behandeling maar ook op hoe Joke de draad van haar leven weer oppakt.
We hopen dat het u zowel informatie als inspiratie zal geven.
Datum: 22 maart 2018
Locatie: Centrum Camino, Schoolstraat 11, 2912 CP Nieuwerkerk ad IJssel
Tijd: 20.00 – 21.45 uur; de koffie staat klaar om 19.30 uur
In verband met de organisatie is het fijn als u even laat weten of u komt, maar u ben ook van harte welkom wanneer u zich niet heeft aangemeld.

Wereldkankerdag 2018 (doorgeef)rozen

Camino verspreidt de Wereldkankerdag 2018 (doorgeef)roos

Jaarlijks op 4 februari is het Wereldkankerdag. Voorafgaande aan deze dag verspreidt Camino de zogenaamde (doorgeef)roos. De roos staat voor liefde, aandacht, erkenning en respect. Met deze roos geven we aandacht aan wie “leeft” met kanker (mensen die zelf kanker hebben (gehad), naasten en nabestaanden). De (doorgeef)roos wordt gegeven aan iedereen die de roos wil ontvangen. De ontvanger kan de roos zelf houden of doorgeven aan iemand anders.

Ken jij mensen die je een roos wilt geven en/of wil je rozen verspreiden?
Je kan rozen ophalen in de Schoolstraat 11; laat even weten dat je komt, zodat je niet voor een gesloten deur staat.
je kan ook de naam met bezorgadres doorgeven; dan gaat iemand anders de roos bezorgen.

Tevens nodigen we iedereen uit voor de verwendag op op 3 februari; Wereldkankerdag beleef je met elkaar! Op deze dag zijn er veel activiteiten te beleven en er is een afwisselend muziekprogramma.