Samenwerkingsovereenkomst tussen SamenLoop voor Hoop en Camino getekend

Onder toeziend oog van Ernie van Dongen, initiatiefneemster voor SamenLoop voor Hoop Zuidplas, werd op woensdagavond de samenwerkingsovereenkomst getekend door Arie Hubregtse, voorzitter van Camino en Ellen Looijs, voorzitter van Samenloop voor Hoop.

SamenLoop voor Hoop is een 24 uur durende wandelestafette van het Kwf, waarmee geld opgehaald wordt voor kankeronderzoek. Deze 24 uur staan symbool voor de voortdurende strijd die een kankerpatiënt moet leveren. Teamgenoten wisselen elkaar in deze tijd af zodat altijd iemand van hen aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. Tijdens de SamenLoop steunen we elkaar, staan we stil bij kanker en vieren we vooral het leven.

De SamenLoop voor Hoop Zuidplas vindt plaats op 26 september 2020, 14.00 uur tot 27 september 2020, 14.00 uur. Camino zal de ere-gasten, mantelzorgers en nabestaanden die meelopen ontvangen, ondersteunen en verwennen in samenwerking met Kwf en de gemeente Zuidplas.

De inschrijving individueel en voor de teams staat open; dus steun dit initiatief en schrijf je in en/of bedenk een leuke sponsoractie. Een deel van de opbrengst gaat naar Camino.

Lustrum Camino Bridgedrive 30 november 2020

Afgelopen zaterdag vond voor de 5e keer de Camino Bridgedrive plaats in het Hervormd Centrum in Zevenhuizen. Dit lustrum werd gevierd met voor elke deelnemer een gebakje met Camino-logo. Daarnaast waren er heerlijke hapjes gemaakt door medewerkers van het Hervormd Centrum. De sfeer zat er goed in en de deelnemers gingen met elkaar de strijd aan om de Camino Bridgedrive wisseltrofee.

De 80 deelnemers en de organisatoren hebben deze bridgedrive weer tot een succes gemaakt. De opbrengst 1.250 euro komt voor de volle 100% ten gunste van Camino omdat alle kosten weer gedragen zijn door de sponsors.

Er is gespeeld in drie lijnen: lijn A is gewonnen door Marijke Blok en Kees Mertens met 59,03%, in lijn B wonnen Toos Kuijlaars en Johan de Ruiter met 59,65% en in lijn C wonnen Mar Christiaanse en Wanda Groeneveld met 60,83%. Zij ging met de score van ruim 60% naar huis met de wisseltrofee.

Twee bestuursleden Engelien Geerdink-Officier en Frank Lippens, mochten deze wisseltrofee uitreiken en namen met een dankwoord het mooie bedrag van 1.250 euro in ontvangst. Het was een prachtige dag met een mooie opbrengst.

Camino vierde op 2 oktober haar eerste Lustrum

Half september was Camino 5 jaar open. Een prachtige mijlpaal, een Lustrum, wat met de vrijwilligers van Camino is gevierd. Woensdagmiddag 2 oktober stelde de Viergang haar deuren open voor de vrijwilligers van Camino.

Wat is er veel bereikt! De voorzitter, Arie Hubregtse, gaf een overzicht van alle mooie stappen die Camino heeft gezet in de afgelopen jaren, waarbij het Camino huis een van de hoogtepunten was. Het begon in 2013, waar Camino voor het eerst naar buitenkwam met een kraam op de kaarsjesavond in het Oude Dorp. Dit werd gevolgd door een korte live op Radio Zuidplas en een interview in de kerstbijlage van Hart van Holland. Sindsdien staat Camino gemiddeld eens per twee weken in het Hart van Holland. Een krant die Camino een warm hart toe draagt.

De oprichters van Camino, Agnes van der Aa, Dineke Schrijver en Inge Overbeeke werden in het zonnetje gezet en eigenlijk werden alle vrijwilligers in het zonnetje gezet, want zonder vrijwilligers geen Camino. Het glas werd geheven, een toost werd uitgebracht en er kon gesmuld worden van de heerlijke hapjes. De groep Duende verzorgde belangeloos een mooi optreden met volksmuziekliedjes.

Nu op naar het volgende Lustrum. We zoeken nog vrijwilligers; ben jij er dan ook bij?

Thema avond 3 oktober; Levenskunst en Zingeving

Het LEVEN vieren, dat is een kunst. Waar word jij blij van? En wat vind ij belangrijk in het leven? Of ervaar je juist veel ‘MOETEN’ in het leven? Hoe ga je om met obstakels zoals ziekte, verlies en ongemakken in het leven? Allemaal vragen van LEVENSbelang.

Op de thema avond op 3 oktober spreekt Tineke Boomsma over Levenskunst en Zingeving. Tineke is docent aan de Academie voor Coaching Rondom Kanker.

Iedereen is welkom op deze avond; de toegang is gratis. De deur is open en de koffie staat klaar vanaf 19.30 uur. Graag aanmelden via themaavond@centrumcamino.nl, zodat je verzekerd bent van een zitplaats.

Mooie recensie van een deelnemer aan de nabestaandengroep

Petra: “Ik heb bij Camino in de nabestaandengroep gezeten. Best een hele stap om je bij zoiets aan te melden bij tijden van verdriet en rouw, maar soms is het verlies te groot om het helemaal alleen te doen en ben je gewoon erg zoekende en dat was ik.

We hadden een fijne groep, hel verschillende mensen, allemaal een ander verlies en een andere rouw, maar toch verbonden met elkaar, omdat je je in elkaars verhalen en pijn herkende. Ik heb het zelf als zeer prettig ervaren mede door de open en warme sfeer die Dineke en Annelies creëerden . Er was alle aandacht voor je verhaal en elke bijeenkomst begonnen we met een foto van diegene die je verloren bent om daar een kaarsje voor aan te steken.

Ze kunnen niet het verdriet en de pijn wegnemen bij je, maar ze kunnen je wel inzichten geven om door middel van kleine opdrachtjes en activiteiten tijdens de bijeenkomst met het verlies ander om te gaan. Ik heb er zeker andere inzichten door gekregen en kijk er met een goed gevoel op terug”.