Nieuwe nabestaandengroep start 12 september 2019

Op 12 september aanstaande start er een nieuwe nabestaandengroep. Heb jij een dierbare verloren en ervaar je heftige en tegenstrijdige emoties en/of voel je je futloos en moe, denk je dat je ‘gek’ wordt of voel je je niet begrepen. Dit zijn emoties en gevoelens die je kunt ervaren als je iemand bent verloren die je heel dierbaar is. Camino steunt ook nabestaanden. Dit kan onder andere door deel te nemen aan de nabestaandenbijeenkomsten. In acht begeleide bijeenkomsten delen we ervaringen, vragen, oplossingen en verkennen we de zogenaamde ‘rouwtaken’.

De eerste bijeenkomst op donderdagmorgen 12 september is geheel vrijblijvend en kun je kennismaken met de begeleiders, met de andere deelnemers en met de methode. Omdat we heel goed begrijpen dat het een enorme drempel is om je aan melden kun je ook een mailtje sturen naar activiteit@centrumcamino.nl of bellen naar Dineke Schrijver (een van de begeleiders) 06-1267 9487 en vragen om meer informatie of een oriënterend gesprek.

Alles op een rijtje:

Data: 12/9 (gratis vrijblijvende bijeenkomst), 26/9, 10/10, 24/10, 7/11, 21/11, 5/12 19/12 en een nog te bepalen terugkombijeenkomst in 2020.

Tijd: Donderdagochtend van 10.00 – 12.00 uur (om 9.45 staat de koffie klaar)

Kosten: 25 euro voor de hele serie bijeenkomsten

Locatie: Schoolstraat 11, Nieuwerkerk ad IJssel

Zie voor meer info de flyer of de website

Thema-avond 16 mei 2019; Verder na verlies…

Op 16 mei organiseert Camino een thema-avond met als titel Verder na verlies… Spreker die avond is Dineke Schrijver. Dineke begeleidt al jaren voor Camino de nabestaanden groepen.

Heb jij een dierbare verloren en ervaar je heftige en tegenstrijdige gevoelens, voel je je moe en futloos, denk je dat je gek wordt, lijkt de pijn maar niet over te gaan, en of begrijp je anderen niet meer?

Dit is een greep uit gevoelens/ervaringen die je kunt hebben na een ingrijpend verlies.

Dineke gaat in op wat een ingrijpend verlies met je kan doen en hoe contact over verlies al dan niet kan bijdragen om het draagbaar te laten zijn.

Praktisch:
Aanmelden via themaavond@centrumcamino.nl

Donderdag 16 mei 2019, 20.00 – 21.45 uur; de deur is open en de koffie staat klaar vanaf 19.30 uur

Schoolstraat 11, Nieuwerkerk ad IJssel

Jarigen halen 1400 euro aan verjaardagsgeld op voor Camino

W.P. en Sjaak (links) werden samen 100 en vierden dat met een groot verjaardagsfeest. In plaats van cadeaus vroegen ze geld voor Camino. Afgelopen zaterdag kwamen W.P en Sjaak het prachtige bedrag van 1400 euro overhandigen. Wat een geweldig initiatief. We zijn hier heel erg blij mee en bedanken alle verjaardagsgasten, W.P en Sjaak voor dit gulle gebaar.

Prostaatkanker; thema avond 18 april

Op 18 april organiseert inloophuis De IJssel (Capelle) in samenwerking met de Prostaatkankerstichting een thema-avond over prostaatkanker. Camino heeft zich bij deze avond aangesloten en zal ook aanwezig zijn. Tijdens deze avond zal worden ingegaan op medische achtergronden, de behandelopties en voeding bij prostaatkanker. Sprekers zijn:

Dr. B. Rikken, uroloog, IJsselland ziekenhuis

Dr. M.B. Vastbinder, internist-oncoloog, IJsselland ziekenhuis

Dr. ir. A.J. van Dijk, Regio-Coördinator Zuid-Holland Prostaatkankerstichting

Dr. L.D.F. Venderbosch, wetenschappelijk medewerker Urologie, Erasmus Medisch Centrum

Bij voldoende belangstelling is Camino voornemens een gespreksgroep te starten rondom het thema prostaatkanker, waarbij onder deskundige leiding mensen met prostaatkanker en naasten ervaringen kunnen uitwisselen.

De thema-avond is gratis en is van 19.00 – 21.00 uur en vindt plaats in inloophuis De IJssel, De Linie 1E (2e verdieping), Capelle ad IJssel. In verband met het aantal zitplaatsen dient u zich aan te melden per e-mail via info@inloophuisdeijssel.nl of telefonisch 010-7370069.

Er is nog plaats bij de nieuwe series activiteiten

Binnenkort starten de nieuwe series activiteiten bij Camino. Opgeven voor de verschillende activiteiten kan, onder vermelding van telefoonnummer, per email bij: activiteit@centrumcamino.nl.

Het gaat om:

Drama en spel; improvisatie workshops theater. De workshops zijn laagdrempelig; ervaring is niet nodig en het spelplezier staat voorop. De activiteit bestaat uit 3 workshops en deze worden begeleid door Maria Louise Booisma. De workshops zijn op maandagmiddag van 15.30 – 17.00 uur op 1, 8, en 15 april op locatie van Camino, Schoolstraat 11, Nieuwerkerk aan den IJssel. Minimum aantal deelnemers 3 – maximum 8 deelnemers. Kosten: 15 euro voor de serie van 3 workshops.

Yoga; de yoga die bij Camino gegeven wordt, is voor iedereen geschikt. Je hoeft geen ervaring te hebben. De docent houdt rekening met jouw mogelijkheden. De yogalessen worden begeleid door Karin Oldenampsen en zijn op woensdagochtend van 10.15 -11.30 uur op locatie van Camino, Schoolstraat 11, Nieuwerkerk aan den IJssel. De deur is open vanaf 10.00 uur en na afloop is er gelegenheid om thee te drinken en na te praten tot 11.45 uur. We werken in series van 4 lessen; je kunt ook deelnemen aan 2 series tegelijk, zolang daar ruimte voor is. Serie A: (oneven weken) 10 en 24 april, 8 en 22 mei. Serie B (even weken) 17 april, 1, 15 en 29 mei. De kosten zijn 20 euro per serie van 4 lessen.

Creatief met speksteen in het atelier van en begeleid door beeldend kunstenaar Cobie Schoneveld. Speksteen is een zachte steensoort, gemakkelijk te bewerken met eenvoudig handgereedschap. In 4 donderdagmiddagen maak je één of meer kunstwerken van een steen naar keuze. De serie van 4 bijeenkomsten kost 20 euro. En afhankelijk van de steen die je kiest komt daar 5 tot 15 euro materiaalkosten van de steen bij. De middagen vinden plaats op donderdag van 13.30 – 15.30 uur op 11 en 25 april en 9 en 23 mei, in het atelier van Cobie Schoneveld, Westringdijk 8, Nieuwerkerk aan den IJssel.

Schilderen; Soms drukt een beeld zoveel meer uit dan een woord en soms heb je geen woorden om te vertellen wat je meemaakt. Door te schilderen of te tekenen heb je toegang tot een andere taal. Ervaring met schilderen is niet nodig. De schilderlessen worden begeleid door beeldend kunstenaar Nelleke van Zwieten. De serie van 6 lessen zijn op vrijdagochtend van 10.00 – 12.00 uur op 5, 12, 19 en 26 april en 3 en 10 mei op locatie Camino, Schoolstraat 11, Nieuwerkerk aan den IJssel. De kosten voor de totale serie van 6 lessen is inclusief materiaalkosten 45 euro. Er is plaats voor maximaal 6 personen, dus geef je snel op.