Zomer-activiteiten

Ben je deze zomer thuis en wil je creatief aan de slag? Dan heeft Camino twee zomer-activiteiten.

Creatief met Speksteen. Werken met speksteen is beeldhouwen in het klein. Speksteen is een zachte steensoort, gemakkelijk te bewerken met eenvoudig handgereedschap. In 5 middagen maak je een of meer kunstwerken van een steen naar keuze. Alle hulpmiddelen zijn aanwezig in het atelier. En bij mooi weer kun je buiten aan de slag.
De serie van 5 bijeenkomsten kost 25 euro en afhankelijk van de steen die je kiest komt daar 5 tot 15 euro materiaalkosten van de steen bij.
De middagen vinden plaats op donderdag 5, 19, 26 juli en 2 en 16 augustus van 14.00 – 16.00 uur in het atelier van Cobie Schoneveld, Westringdijk 8, Nieuwerkerk ad IJssel. Voor informatie en aanmelding: 06-3022 8683 en/of activiteit@centrumcamino.nl.

Mini-cursus Mandala tekenen. Mandala betekent cirkel. De cirkel is het symbool wat staat voor ‘heelheid’. Dit symbool kom je overal tegen, zoals in de natuur (bloemen, jaarringen in hout), in kerkramen, etc. Door middel van het tekenen en kleuren van mandala’s is het mogelijk om je hoofd leeg te maken, om je te ontspannen, maar het is ook een manier om je emoties te uiten. Het is een plezierige bezigheid waarin vooral het proces belangrijk is. Je hoeft er niet voor te kunnen tekenen en toch zal je verwonderd zijn over het resultaat. De mini-cursus kost 15 euro en vindt plaats op vrijdag ochtend 13, 27 juli en 10 augustus van 10.00 – 12.00 uur bij Camino, Schoolstraat 11, Nieuwerkerk ad IJssel. Voor informatie en aanmelding: 06-3022 8683 en/of activiteit@centrumcamino.nl. De activiteit gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen.

Openingsfeest

Voor het Openingsfeest op 24 mei 2018 was veel belangstelling; zowel de sponsors, maar ook verwijzers, patiëntenverenigingen en organisaties waar Camino mee samenwerkt waren aanwezig. Het beeld gemaakt door kunstenares Cobie Schoneveld is onthuld, nadat in het levensverhaal van en door Agnes van der Aa (initiatiefnemer van Camino), werd toegelicht hoe Camino is ontstaan en wat de betekenis is van de naam en de kleuren die gekozen zijn in het logo.
Daarna kreeg de burgemeester Gert-Jan Kats het woord. Hij ging ook in op de naam, de start van Camino met de enorme drive van de 3 krachtige vrouwen; Agnes van der Aa, Dineke Schrijver en Inge Overbeeke. Tevens gaf hij aan trots te zijn op het initiatief wat op eigen kracht (dus zonder subsidie van de gemeente) een succes is. De openingsceremonie betrof het symbolisch overhandigen van de sleutel aan Pauline Pals, coördinator vrijwilligers en huis. Tenslotte kreeg Arie Hubregtse het woord. Hij bedankte alle sponsors en de vrijwilligers Brigitte Veenbrink, Ton Hassing, Theo van der Lee en Peter van Veen, die in een vast team elke week meegeholpen hebben met de verbouwing, vanaf NL Doet in 2017 tot aan dit moment. (En het is nog niet af, dus komende weken wordt nog gewerkt om de zolder af te ronden en de restpunten op te leveren). De vrijwilligers werden bedankt met een persoonlijk foto-boekje van de verbouwing. Stuk voor stuk unieke exemplaren. Als verrassing kreeg ook Arie zelf een foto-boekje en een Arie-de-bouwer pakket. Tussendoor werd het gedicht voorgedragen van Nico Overbeeke sr. Na het officiële gedeelte was er muziek: René van Kooten vertelde over zijn ervaring met kanker en trad op met een paar prachtige nummers. Daarnaast speelde pianist Jan Rietman op de piano en zong Céline Overbeeke een aantal nummers.
Veel bezoekers maakten gebruik van de gelegenheid om in het huis rondgeleid te worden. Anderen legde nieuwe contacten en genoten van de muziek en een drankje. Het was geweldig en we zullen hier nog lang van genieten.
Veel partijen werkten mee om het openingsfeest tot een succes te maken: Be Global uit Waddinxveen; gebruik van de partytenten, Van Wijnen; gebruik van de tent van de catering, Perron verzorgde de warme snacks, Ben Verburg van La Baraque leverde de koude snacks, Theo van Dongen, de kaasspecialist uit de Reigerhof, leverde de nootjes, Brasserij De Berg (Raadhuisplein) schonk en leverde de drank en stuurde de catering aan, Sandra Scherpenisse leende de statafels en vaasjes uit, Gerberakwekerij in Moerkapelle verzorgde de gerbera’s en Jan van Woerden maakte de foto’s. Iedereen, zowel de artiesten die optraden als de cateraars en alle andere partijen, personen en de vrijwilligers van Camino werkten belangeloos mee. Heel bijzonder hoeveel mensen Camino een warm hart toedragen. Dit is onbetaalbaar. Heel veel dank hiervoor.

Interieur van het Caminohuis

De opening op donderdag 24 mei 2018 was een prachtig feest. Veel belangstelling en mooie woorden. Voor degenen die er niet bij waren en degenen die niet meer aan de rondleiding toegekomen zijn is hier een impressie van het interieur.

7 juni thema avond Werk en Kanker

Hoe zit het met werken als je kanker hebt? Of werken na je behandelingen? Lukt dat wel? Wat is de rol van de bedrijfsarts en wat mag je van je leidinggevende verwachten? Wat zegt de wet er over? Zomaar wat vragen in relatie tot werk en kanker. Tijdens de thema-avond op 7 juni 2018 gaat Ragna van Hummel, directeur Re-Turn, in op al deze en nog andere vragen rondom Kanker en Werk. Aan bod komen je rechten en plichten, de balans tussen werk en privé, behandelingen en herstel, de gevolgen van kanker voor het werk, etc.
De avond vindt plaats op 7 juni 2018 bij Camino, Schoolstraat 11, Nieuwerkerk ad IJssel en is van 20.00 – 21.45 uur. De zaal is open en de koffie/thee staat klaar vanaf 19.30 uur.
I.v.m. de organisatie is het fijn als je laat weten dat je komt. Je bent natuurlijk ook van harte welkom als je je niet hebt aangemeld.

Gezocht: Vrijwilligers voor gidsfunctie -begeleiding Mijn Positieve Gezondheid

Voor de begeleiding van onze ‘gasten’ op hun weg naar Mijn Positieve Gezondheid, zijn we op zoek naar vrijwilligers voor de gidsfunctie.

Wat houdt de Gidsfunctie in?
Als alle behandelingen voorbij zijn, ontstaat er ruimte voor levensvragen: Wat is me overkomen? Wat betekent dit voor mij en voor mensen om mij heen? Kan ik mijn oude leven weer oppakken? Etc. Dat is het moment om met behulp van een coach (een gids) te kijken naar de mogelijkheden. De gast vult samen met de gids een vragenlijst in (42 vragen Machteld Huber) gericht op ‘welzijn’. Zo wordt het welzijn gemeten en komt de gast tot een persoonlijk spinnenweb met de assen: lichaamsfunctie, mentaal welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, meedoen en dagelijks functioneren. Als blijkt dat daar behoeftes zijn aan verbeteringen, dan kan de gast samen met de gids zoeken naar manieren om deze verbeteringen te realiseren en kan de gids de gast op die weg begeleiden.

Wat zoeken wij?
Om de uitbreiding in ons aanbod van activiteiten mogelijk te maken, zijn we op zoek naar vrijwilligers die deze gidsfunctie willen en kunnen vervullen. Herken jij jezelf in het volgende profiel en wil jij een steentje bijdragen aan ons inloophuis? Neem dan contact met ons op.

Profiel:
Je hebt een passende professionele achtergrond (bv. maatschappelijk werker, psycholoog, arts, verpleegkundige).
Je hebt affiniteit met de doelgroep (mensen die leven met kanker, hun naasten en nabestaanden).
Je bent bekend met het concept ‘Positieve Gezondheid’.
Je denkt niet in beperkingen, maar in mogelijkheden / niet klachtgericht maar krachtgericht.
Je bezit goede contactuele eigenschappen en sociale vaardigheden.
Je bent 2 uur of meer per maand beschikbaar.