Wereldkankerdag beleef je met elkaar op 3 februari 2018

Het programma voor Wereldkankerdag 3 februari 2018 is bekend. Net als de voorgaande twee jaren belooft het een mooie dag te worden, een verwendag voor elk wat wils.

Programma
Ook dit jaar is er weer een prachtig muziekprogramma met de sWingerdjes, de Band The Creators, en het jongerenorkest Più Mosso. Voorafgaande aan het muziekprogramma is er een workshop ‘Inloopkoor zingen voor je plezier’.
Natuurlijk is er weer een gratis high tea; wel graag van te voren aanmelden.
Verder kun je je laten verwennen met een heerlijke massage, visagie en een fotoshoot.
Voor de kinderen is er een creatief programma en een glitter tattoo.
We sluiten de dag af met de lichtjesceremonie. Zie voor het gehele programma de flyer.

Camino zoekt veel nieuwe vrijwilligers

Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving met kanker; een paar jaar geleden kreeg nog één op de drie mensen kanker, maar inmiddels is dat één op de twee. Ook is het zo dat door de ontwikkelingen in de medische wetenschap mensen met kanker langer leven, met alle onzekerheid die daarbij komt kijken.
Camino is er voor mensen die zelf kanker hebben (gehad) en voor hun naasten en nabestaanden.
Nu de verbouwing, renovatie en inrichting van het Caminohuis bijna voltooid is, verhuist Camino begin 2018 naar dit pand dat gevestigd is aan de Schoolstraat 11 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Vanaf dat moment worden de openingstijden verruimd en biedt Camino meer activiteiten aan. Om dit mogelijk te maken zijn extra vrijwilligers nodig. Heb jij zin om Camino met jouw talent te komen versterken?
Alle talenten zijn welkom. In een gesprek bekijken we waar jij het beste tot je recht komt. Camino biedt een team met enthousiaste collega’s, een prachtig huis waar je komt te werken en trainingen en begeleiding om je werk goed te kunnen doen. De eerst volgende training start begin 2018. Heb je belangstelling of wil je je oriënteren? Neem dan contact op met Pauline Pals, coördinator medewerkers, via info@centrumcamino.nl of 06-3022 8683.

Opbrengst 3e charity bridgedrive: 1.158 euro


Op zaterdag 11 november 2017 vond alweer voor de derde keer de Camino-charity- bridgedrive plaats in Zevenhuizen. Henk de Koning, vrijwilliger van Camino en fervent bridger, organiseerde dit evenement, waar 38 paren aan deelnamen. Er werd gespeeld volgens het systeem Topintegraal. Dat wil zeggen dat iedereen in zijn eigen lijn speelt (A/B/C etc) maar dat wel in alle lijnen dezelfde spellen gespeeld worden; ieder op zijn/haar eigen niveau.
Winnaars
De dames Lucy Eldering en Nettie Kremers uit Nieuwerkerk aan den IJssel wonnen met een score van 66,67%. Zij namen de Camino wisselbeker in ontvangst, die zij in 2018 weer komen verdedigen.
Opbrengst
De locatie, wedstrijdleiding, barbezetting, en de hapjes werden gesponsord, zodat het volledige inschrijfgeld ad 760 euro volledig ten goede komt aan Camino. Daarnaast brachten de in de pauze verkochte loten nog een bedrag van 398 euro op, zodat de totale opbrengst komt op 1.158 euro.
Tevreden
Arie Hubregtse en Inge Overbeeke, bestuursleden van Camino, presenteerde aan de hand van foto’s de voortgang van de verbouwing, renovatie en inrichting van het pand aan de Schoolstraat 11 te Nieuwerkerk ad IJssel en bedankten de bridgers. Rond 18.00 uur ging iedereen tevreden naar huis met de wens dat er ook in 2018 een bridgedrive wordt georganiseerd.

Netwerkevent 2 november groot succes!

Op 2 november was het zo ver. Meer dan 70 sponsors ontmoeten elkaar na hun werkdag in het hotel vd Valk en Nieuwerkerk ad IJssel voor het netwerkevent. Veel ondernemers vanuit Zuidplas en omgeving, maar ook van daarbuiten dragen Camino een warm hart toe en meer dan dat. De renovatie en verbouwing van het Camino-pand aan de Schoolstraat 11 wordt gerealiseerd met hulp van deze ondernemers. Zij doen dit in de vorm van een vrijwillige bijdrage in geld, goederen of menskracht. Van het riool tot aan de dakpannen, de fundering, de gevelreiniging, elektrische en CV installaties, steigerbouw en afvalcontainers. En ook het interieur(ontwerp) en de bouwtekeningen wordt voor een belangrijk deel gesponsord.
Presentatie
Op de netwerkbijeenkomst heeft voorzitter Arie Hubregtse het ontstaan van Camino toegelicht en de plannen voor de komende tijd. Ten behoeve van het in gebruik nemen van het pand wordt nog gezocht naar financiële dekking voor de exploitatie. Hiervoor hebben enkele ondernemers al toezeggingen gedaan. De voortgang van de bouw was te zien in een doorlopende diapresentatie.
Medewerking aan het netwerkevent
De avond werk muzikaal verzorgd door pianist Jan Rietman en een optreden van het Shanty-koor De Moordtzangers uit Moordrecht. De ruimte werd aangekleed door de schilderijen van Gré den Otter en Karin Smits. Voor de inwendige mens was het goed toeven met heerlijke soep, hapjes en een wijnproeverij. Ook deze avond werd volledig gesponsord.
We kijken terug op een zeer succesvolle avond waarin mensen van verschillende culturen (vrijwilligers, kunstenaars en ondernemers) met elkaar hebben kunnen kennismaken.


2 november 2017, Netwerk-event

Op 2 november 2017 organiseert Camino een netwerk-event voor bedrijven uit de regio. Deze avond is bedoeld om de bedrijven die Camino bij de verbouw, renovatie en inrichting van de Schoolstraat steunen, te bedanken en om andere bedrijven bekend te maken met de betekenis van Camino. In maart dit jaar is gestart met de verbouwing/renovatie van het eigen pand (Schoolstraat 11) van Camino. Dankzij de ondersteuning van vrijwilligers en vele bedrijven uit de regio is de verbouwing/renovatie al een eind gevorderd, maar we hebben nog een paar maanden te gaan.
Het pand wordt geschikt gemaakt voor de doelgroepen van Camino; mensen die leven met kanker (mensen die zelf kanker hebben (gehad), naasten en nabestaanden). Kernbegrippen van Camino zijn: verwerken, verwennen, verzorgen, ontmoeten, ontspannen, betekenis geven. Dit doen we door een luisterend oor te bieden en activiteiten te verzorgen.
Op het netwerk event kunt u contact maken met Camino en nieuwe contacten leggen met bedrijven uit de regio.
Naast informatie over de voortgang van de verbouwing/renovatie en inrichting krijgt u informatie over Camino. Daarnaast is er een wijnproeverij en zijn er schilderijen te koop van kunstenaars Gre den Otter en Karin Smits. Gre den Otter leeft met borstkanker en heeft, door te blijven werken, haar weg weer gevonden. Een deel van de opbrengst van de schilderijen komt ten goede aan Camino. Sponsors van deze avond zijn: Van der Valk (locatie), Theo van Dongen Foodspecialist (wijnproeverij), restaurant De Viergang (catering) en de Moordtzangers (live music)
Datum: 2 november 2017
Tijd: 18.00 uur, inloop vanaf 17.30 uur
Locatie”: Van der Valk Nieuwerkerk aan den IJssel, Parallelweg Zuid 185, 2914 LE
Aanmelden: Camino.netwerkevent2017@gmail.com