WereldKankerDag; dinsdag 4 februari 2020: Aandacht voor elkaar

Dinsdag 4 februari 2020 – Aandacht voor elkaar op WereldKankerDag
Gratis verwendag voor iedereen die leeft met kanker; mensen die zelf kanker hebben (gehad), naasten en nabestaanden.
Locatie: Camino, Schoolstraat 11, Nieuwerkerk aan den IJssel
10.00 – 16.45 uur Inlopen voor een luisterend oor, troostende woorden of een gezellig samen zijn. De hele dag inloop met koffie, thee en wat lekkers.
Daarnaast zijn er activiteiten waarvoor je je kunt aanmelden tot 1 februari via evenementen@centrumcamino.nl. Als er nog plaats is kun je je ook nog op de dag zelf aanmelden.
 Lichaamsmasssage; 10.00 uur, 11.15 uur, 12.00 uur, 13.30 uur, 14.15 uur en 15.00 uur (per tijdstip 1 deelnemer)
– Voetreflex; 10.00 uur, 11.15 uur, 12.00 uur, 13.30 uur, 14.15 uur, 15.00 uur (per tijdstip 1 deelnemer)
– Mindfulness; 10.30 uur (max 6 deelnemers)
 Make-up; 10.30 uur, 11.00 uur, 11.30 uur, 12.00 uur (per tijdstip 1 deelnemer)
 Gezichtsmassage; 13.30 uur, 14.15 uur, 15.00 uur (per tijdstip 1 deelnemer)
 Nagels lakken;13.30 uur, 14.00 uur, 14.30 uur, 15.00 uur, 15.30 uur (per tijdstip 1 deelnemer)
 Yoga; 13.30 uur, 15.00 uur (per tijdstip max 6 deelnemers)

Camino werkt samen met Stichting OOK (Optimale Ondersteuning bij Kanker)

Het is vaak lastig voor jou en je naasten de juiste weg te vinden naar de juiste hulp en ondersteuning bij kanker. Camino en Stichting Optimale Ondersteuning bij Kanker (OOK) werken samen om je hierbij te helpen. In het centrum, maar ook online in Mijn OOK.

Mijn OOK is jouw persoonlijke online omgeving voor ondersteuning bij het omgaan met de gevolgen van de ziekte kanker. Na het inloggen krijg je informatie en advies op maat over wat voor jou belangrijk is om te leven met (of na) kanker. Dat kan bijvoorbeeld via online modules en opdrachten of je stelt je vragen aan een ondersteuningsconsulent via berichten of videobellen. Een ondersteuningsconsulent denkt met je mee om passende ondersteuning te vinden. Dit kan thuis achter de computer of via de app, wanneer het jou uitkomt. Zo ontvang je de ondersteuning die bij je past, ook als jij niet degene met kanker bent maar een naaste.

Je kunt je opgeven via info@centrumcamino.nl met vermelding van je telefoonnummer. Camino zorgt er dan voor dat de ondersteuningsconsulent van OOK jou een persoonlijke uitnodiging stuurt voor Mijn OOK. Meer informatie of zelf een account aanmaken? Lees verder op de website van OOK: https://stichting-ook.nl/ondersteuning-bij-kanker/

Samenwerkingsovereenkomst tussen SamenLoop voor Hoop en Camino getekend

Onder toeziend oog van Ernie van Dongen, initiatiefneemster voor SamenLoop voor Hoop Zuidplas, werd op woensdagavond de samenwerkingsovereenkomst getekend door Arie Hubregtse, voorzitter van Camino en Ellen Looijs, voorzitter van Samenloop voor Hoop.

SamenLoop voor Hoop is een 24 uur durende wandelestafette van het Kwf, waarmee geld opgehaald wordt voor kankeronderzoek. Deze 24 uur staan symbool voor de voortdurende strijd die een kankerpatiënt moet leveren. Teamgenoten wisselen elkaar in deze tijd af zodat altijd iemand van hen aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. Tijdens de SamenLoop steunen we elkaar, staan we stil bij kanker en vieren we vooral het leven.

De SamenLoop voor Hoop Zuidplas vindt plaats op 26 september 2020, 14.00 uur tot 27 september 2020, 14.00 uur. Camino zal de ere-gasten, mantelzorgers en nabestaanden die meelopen ontvangen, ondersteunen en verwennen in samenwerking met Kwf en de gemeente Zuidplas.

De inschrijving individueel en voor de teams staat open; dus steun dit initiatief en schrijf je in en/of bedenk een leuke sponsoractie. Een deel van de opbrengst gaat naar Camino.

Lustrum Camino Bridgedrive 30 november 2020

Afgelopen zaterdag vond voor de 5e keer de Camino Bridgedrive plaats in het Hervormd Centrum in Zevenhuizen. Dit lustrum werd gevierd met voor elke deelnemer een gebakje met Camino-logo. Daarnaast waren er heerlijke hapjes gemaakt door medewerkers van het Hervormd Centrum. De sfeer zat er goed in en de deelnemers gingen met elkaar de strijd aan om de Camino Bridgedrive wisseltrofee.

De 80 deelnemers en de organisatoren hebben deze bridgedrive weer tot een succes gemaakt. De opbrengst 1.250 euro komt voor de volle 100% ten gunste van Camino omdat alle kosten weer gedragen zijn door de sponsors.

Er is gespeeld in drie lijnen: lijn A is gewonnen door Marijke Blok en Kees Mertens met 59,03%, in lijn B wonnen Toos Kuijlaars en Johan de Ruiter met 59,65% en in lijn C wonnen Mar Christiaanse en Wanda Groeneveld met 60,83%. Zij ging met de score van ruim 60% naar huis met de wisseltrofee.

Twee bestuursleden Engelien Geerdink-Officier en Frank Lippens, mochten deze wisseltrofee uitreiken en namen met een dankwoord het mooie bedrag van 1.250 euro in ontvangst. Het was een prachtige dag met een mooie opbrengst.

Camino vierde op 2 oktober haar eerste Lustrum

Half september was Camino 5 jaar open. Een prachtige mijlpaal, een Lustrum, wat met de vrijwilligers van Camino is gevierd. Woensdagmiddag 2 oktober stelde de Viergang haar deuren open voor de vrijwilligers van Camino.

Wat is er veel bereikt! De voorzitter, Arie Hubregtse, gaf een overzicht van alle mooie stappen die Camino heeft gezet in de afgelopen jaren, waarbij het Camino huis een van de hoogtepunten was. Het begon in 2013, waar Camino voor het eerst naar buitenkwam met een kraam op de kaarsjesavond in het Oude Dorp. Dit werd gevolgd door een korte live op Radio Zuidplas en een interview in de kerstbijlage van Hart van Holland. Sindsdien staat Camino gemiddeld eens per twee weken in het Hart van Holland. Een krant die Camino een warm hart toe draagt.

De oprichters van Camino, Agnes van der Aa, Dineke Schrijver en Inge Overbeeke werden in het zonnetje gezet en eigenlijk werden alle vrijwilligers in het zonnetje gezet, want zonder vrijwilligers geen Camino. Het glas werd geheven, een toost werd uitgebracht en er kon gesmuld worden van de heerlijke hapjes. De groep Duende verzorgde belangeloos een mooi optreden met volksmuziekliedjes.

Nu op naar het volgende Lustrum. We zoeken nog vrijwilligers; ben jij er dan ook bij?