Camino gesloten tot en met 31 maart 2020

Nederland is net als vele andere landen getroffen door het Corona-virus. Ten aanzien van de bezoekers van Camino (een kwetsbare groep) willen we geen risico’s nemen. Daarom heeft het bestuur, mede in het verlengde van de oproep door het kabinet om te voorkomen dat het Corona-virus zich verder verspreid, besloten om Camino te sluiten tot en met 31 maart 2020. We volgen de ontwikkelingen van het Corona-virus nauwgezet en komen tegen eind maart met verdere berichtgeving. Wij hopen dat je begrip hebt voor deze maatregel.

Nabestaanden treffen – nieuw bij Camino

Het verliezen van een dierbare kan heel heftig zijn; intens pijnlijk zijn en heftige en soms tegenstrijdige gevoelens geven. Soms vraag je je misschien af: Hoe kom ik hier uit? Gaat dit nog over? Waarom begrijpt niemand mij? Maar alleen als je het zelf hebt meegemaakt weet je wat iemand doormaakt en hoe heftig dat is. Soms helpt het als je er met gelijkgestemden over kunt praten; dit is wat Camino wil bieden.

Bij Nabestaanden Treffen biedt Camino een plek speciaal en alleen voor en met nabestaanden, waarbij je ook van harte uitgenodigd bent als het overlijden een andere oorzaak heeft dan kanker. Het is een plek waar je welkom bent, jezelf kunt zijn, andere nabestaanden kunt ontmoeten, ervaringen kunt delen en samen kunt ontdekken wat helpend kan zijn.

We starten op 27 februari 2020, 10.00 -12.30 uur en willen maandelijks een bijeenkomst organiseren, mede in overleg met de deelnemers. De bijeenkomsten zijn gratis; een vrijwillige bijdrage voor koffie/thee wordt op prijs gesteld. Aanmelden is niet nodig, maar mag natuurlijk wel. Voor meer informatie zie hiervoor de flyer.

WereldKankerDag; dinsdag 4 februari 2020: Aandacht voor elkaar

Dinsdag 4 februari 2020 – Aandacht voor elkaar op WereldKankerDag
Gratis verwendag voor iedereen die leeft met kanker; mensen die zelf kanker hebben (gehad), naasten en nabestaanden.
Locatie: Camino, Schoolstraat 11, Nieuwerkerk aan den IJssel
10.00 – 16.45 uur Inlopen voor een luisterend oor, troostende woorden of een gezellig samen zijn. De hele dag inloop met koffie, thee en wat lekkers.
Daarnaast zijn er activiteiten waarvoor je je kunt aanmelden tot 1 februari via evenementen@centrumcamino.nl. Als er nog plaats is kun je je ook nog op de dag zelf aanmelden.
 Lichaamsmasssage; 10.00 uur, 11.15 uur, 12.00 uur, 13.30 uur, 14.15 uur en 15.00 uur (per tijdstip 1 deelnemer)
– Voetreflex; 10.00 uur, 11.15 uur, 12.00 uur, 13.30 uur, 14.15 uur, 15.00 uur (per tijdstip 1 deelnemer)
– Mindfulness; 10.30 uur (max 6 deelnemers)
 Make-up; 10.30 uur, 11.00 uur, 11.30 uur, 12.00 uur (per tijdstip 1 deelnemer)
 Gezichtsmassage; 13.30 uur, 14.15 uur, 15.00 uur (per tijdstip 1 deelnemer)
 Nagels lakken;13.30 uur, 14.00 uur, 14.30 uur, 15.00 uur, 15.30 uur (per tijdstip 1 deelnemer)
 Yoga; 13.30 uur, 15.00 uur (per tijdstip max 6 deelnemers)

Camino werkt samen met Stichting OOK (Optimale Ondersteuning bij Kanker)

Het is vaak lastig voor jou en je naasten de juiste weg te vinden naar de juiste hulp en ondersteuning bij kanker. Camino en Stichting Optimale Ondersteuning bij Kanker (OOK) werken samen om je hierbij te helpen. In het centrum, maar ook online in Mijn OOK.

Mijn OOK is jouw persoonlijke online omgeving voor ondersteuning bij het omgaan met de gevolgen van de ziekte kanker. Na het inloggen krijg je informatie en advies op maat over wat voor jou belangrijk is om te leven met (of na) kanker. Dat kan bijvoorbeeld via online modules en opdrachten of je stelt je vragen aan een ondersteuningsconsulent via berichten of videobellen. Een ondersteuningsconsulent denkt met je mee om passende ondersteuning te vinden. Dit kan thuis achter de computer of via de app, wanneer het jou uitkomt. Zo ontvang je de ondersteuning die bij je past, ook als jij niet degene met kanker bent maar een naaste.

Je kunt je opgeven via info@centrumcamino.nl met vermelding van je telefoonnummer. Camino zorgt er dan voor dat de ondersteuningsconsulent van OOK jou een persoonlijke uitnodiging stuurt voor Mijn OOK. Meer informatie of zelf een account aanmaken? Lees verder op de website van OOK: https://stichting-ook.nl/ondersteuning-bij-kanker/

Samenwerkingsovereenkomst tussen SamenLoop voor Hoop en Camino getekend

Onder toeziend oog van Ernie van Dongen, initiatiefneemster voor SamenLoop voor Hoop Zuidplas, werd op woensdagavond de samenwerkingsovereenkomst getekend door Arie Hubregtse, voorzitter van Camino en Ellen Looijs, voorzitter van Samenloop voor Hoop.

SamenLoop voor Hoop is een 24 uur durende wandelestafette van het Kwf, waarmee geld opgehaald wordt voor kankeronderzoek. Deze 24 uur staan symbool voor de voortdurende strijd die een kankerpatiënt moet leveren. Teamgenoten wisselen elkaar in deze tijd af zodat altijd iemand van hen aan het wandelen is. Ondertussen zorgen indrukwekkende ceremonies, een gezellige braderie en veel activiteiten ervoor dat het voor zowel de bezoekers als de deelnemers een onvergetelijk evenement is. Tijdens de SamenLoop steunen we elkaar, staan we stil bij kanker en vieren we vooral het leven.

De SamenLoop voor Hoop Zuidplas vindt plaats op 26 september 2020, 14.00 uur tot 27 september 2020, 14.00 uur. Camino zal de ere-gasten, mantelzorgers en nabestaanden die meelopen ontvangen, ondersteunen en verwennen in samenwerking met Kwf en de gemeente Zuidplas.

De inschrijving individueel en voor de teams staat open; dus steun dit initiatief en schrijf je in en/of bedenk een leuke sponsoractie. Een deel van de opbrengst gaat naar Camino.