Camino vierde op 2 oktober haar eerste Lustrum

Half september was Camino 5 jaar open. Een prachtige mijlpaal, een Lustrum, wat met de vrijwilligers van Camino is gevierd. Woensdagmiddag 2 oktober stelde de Viergang haar deuren open voor de vrijwilligers van Camino.

Wat is er veel bereikt! De voorzitter, Arie Hubregtse, gaf een overzicht van alle mooie stappen die Camino heeft gezet in de afgelopen jaren, waarbij het Camino huis een van de hoogtepunten was. Het begon in 2013, waar Camino voor het eerst naar buitenkwam met een kraam op de kaarsjesavond in het Oude Dorp. Dit werd gevolgd door een korte live op Radio Zuidplas en een interview in de kerstbijlage van Hart van Holland. Sindsdien staat Camino gemiddeld eens per twee weken in het Hart van Holland. Een krant die Camino een warm hart toe draagt.

De oprichters van Camino, Agnes van der Aa, Dineke Schrijver en Inge Overbeeke werden in het zonnetje gezet en eigenlijk werden alle vrijwilligers in het zonnetje gezet, want zonder vrijwilligers geen Camino. Het glas werd geheven, een toost werd uitgebracht en er kon gesmuld worden van de heerlijke hapjes. De groep Duende verzorgde belangeloos een mooi optreden met volksmuziekliedjes.

Nu op naar het volgende Lustrum. We zoeken nog vrijwilligers; ben jij er dan ook bij?

Thema avond 3 oktober; Levenskunst en Zingeving

Het LEVEN vieren, dat is een kunst. Waar word jij blij van? En wat vind ij belangrijk in het leven? Of ervaar je juist veel ‘MOETEN’ in het leven? Hoe ga je om met obstakels zoals ziekte, verlies en ongemakken in het leven? Allemaal vragen van LEVENSbelang.

Op de thema avond op 3 oktober spreekt Tineke Boomsma over Levenskunst en Zingeving. Tineke is docent aan de Academie voor Coaching Rondom Kanker.

Iedereen is welkom op deze avond; de toegang is gratis. De deur is open en de koffie staat klaar vanaf 19.30 uur. Graag aanmelden via themaavond@centrumcamino.nl, zodat je verzekerd bent van een zitplaats.

Mooie recensie van een deelnemer aan de nabestaandengroep

Petra: “Ik heb bij Camino in de nabestaandengroep gezeten. Best een hele stap om je bij zoiets aan te melden bij tijden van verdriet en rouw, maar soms is het verlies te groot om het helemaal alleen te doen en ben je gewoon erg zoekende en dat was ik.

We hadden een fijne groep, hel verschillende mensen, allemaal een ander verlies en een andere rouw, maar toch verbonden met elkaar, omdat je je in elkaars verhalen en pijn herkende. Ik heb het zelf als zeer prettig ervaren mede door de open en warme sfeer die Dineke en Annelies creëerden . Er was alle aandacht voor je verhaal en elke bijeenkomst begonnen we met een foto van diegene die je verloren bent om daar een kaarsje voor aan te steken.

Ze kunnen niet het verdriet en de pijn wegnemen bij je, maar ze kunnen je wel inzichten geven om door middel van kleine opdrachtjes en activiteiten tijdens de bijeenkomst met het verlies ander om te gaan. Ik heb er zeker andere inzichten door gekregen en kijk er met een goed gevoel op terug”.

Oogstfeest groot succes; bekendmaking prijswinnaars

Afgelopen zaterdag 7 september was Camino weer met een aantrekkelijke kraam aanwezig op het Oogstfeest. Hoewel er regelmatig een bui was, is de kraam heel goed bezocht en was het een succesvolle dag. De opbrengst van van de lotenverkoop is 1500 euro. We bedanken alle ondernemers van Zuidplas voor de ter beschikking gestelde prijzen.

‘Camino, voor wie leeft met kanker’ was de oplossing van de Rebus uit het Hart van Holland. De prijswinnaars zijn reeds benaderd om de prijs op te halen. Veel plezier met de prijs.

Voor de loterij waren 37 prijzen te verdelen; de prijswinnende loten zijn:
GEEL: 13, 117, 128, 174, 202, 226, 267, 276, 280, 308, 326, 421, 802, 829, 830, 847
ROZE: 14, 55, 106, 109, 122, 249, 302, 339, 451, 545, 670, 690, 700, 717, 744, 772, 775, 857, 864, 882, 967.
De prijzen kunnen worden opgehaald op donderdagavond 12 september tussen 18.00 en 21.00 uur en op zaterdag 14 september tussen 11.00 – 14.00 uur bij Camino, Schoolstraat 11, te Nieuwerkerk ad IJssel.

Camino voor het vijfde jaar op het Oogstfeest op 7 september in Zevenhuizen

Dit jaar is alweer het vijfde jaar dat Camino met een kraam op het Oogstfeest staat. In de kraam zijn zowel vrijwilligers als gasten van Camino aanwezig. De gasten kunnen je vertellen wat Camino voor hen betekent en de vrijwilligers geven informatie over de activiteiten van Camino. Als het je aanspreekt kun je eens inlopen bij Camino of misschien heb je interesse als vrijwilliger. Onder het genot van een gezonde versnapering kun je bij Camino in de kraam je licht opsteken.

Op het Oogstfeest verkoopt Camino de welbekende loten, met zoals elk jaar heel veel fantastische prijzen, beschikbaar gesteld door de ondernemers uit Zuidplas. De winnende loten evenals de ophaaldagen van de prijzen, worden op maandag 9 september bekend gemaakt op de website van Camino.

Nieuw dit jaar is de Rebus, die in de Oogstfeestkrant van Hart van Holland wordt gepubliceerd. De oplossing kan worden ingeleverd bij de kraam van Camino. Voor een correcte oplossing maak je kans op één van de prachtige prijzen (waaronder een dinercheque). De winnaars van de Rebus worden door Camino benaderd.

Kom op 7 september naar de kraam van Camino! (het is helaas nog niet bekend waar we staan, maar je vindt ons vast). En dan nu de Rebus: