Nieuwe nabestaandengroep start 17 september 2020

Op 17 september aanstaande start er een nieuwe nabestaandengroep. Heb jij een dierbare verloren en ervaar je heftige en tegenstrijdige emoties en/of voel je je futloos en moe, denk je dat je ‘gek’ wordt of voel je je niet begrepen. Dit zijn emoties en gevoelens die je kunt ervaren als je iemand bent verloren die je heel dierbaar is. Camino steunt ook nabestaanden. Dit kan onder andere door deel te nemen aan de nabestaandenbijeenkomsten. In acht begeleide bijeenkomsten delen we ervaringen, vragen, oplossingen en verkennen we de zogenaamde ‘rouwtaken’.

De eerste bijeenkomst op donderdagmorgen 17 september is geheel vrijblijvend en kun je kennismaken met de begeleiders, met de andere deelnemers en met de methode. Omdat we heel goed begrijpen dat het een enorme drempel is om je aan te melden kun je ook een mailtje sturen of bellen naar Dineke Schrijver (een van de begeleiders) mail: DS50@me.com of bel 06-1267 9487 en vragen om meer informatie of een oriënterend gesprek.

Alles op een rijtje:

Data: 17/9 (gratis vrijblijvende bijeenkomst), 1/10, 15/10, 29/10, 5/11, 19/11, 3/12 17/12 en een nog te bepalen terugkombijeenkomst in het voorjaar van 2021.

Tijd: Donderdagochtend van 9.45 – 12.30 uur (om 9.30 uur staat de koffie en thee klaar)

Kosten: 25 euro voor de hele serie van acht bijeenkomsten

Locatie: Schoolstraat 11, Nieuwerkerk ad IJssel

Zie voor meer info de flyer of de website

VaarKracht hervat haar vaartochten!

VaarKracht organiseert en faciliteert vaartochten voor mensen die leven met kanker. Deze vaartochten worden kosteloos aangeboden. Eerder dit jaar heeft VaarKracht i.v.m. de coronacrisis all GroepsVaartochten geannuleerd. Naar het zich laat aanzien kunnen in de maand september weer GroepsVaartochten worden gepland. Zie website https://www.vaarkracht.nl voor data van de vaartochten.

Wandelen (Walk en Talk) gaat weer van start vanaf 1 juli

Door afstand te houden geven we elkaar ruimte is de quote van Rutte. En er mag en kan weer veel meer. Camino start daarom het wandelen weer op. De Walk en Talk is elke woensdag. We verzamelen om 10.00 uur bij Camino en lopen ongeveer een uur of langer. Na afloop kun je nog een kopje thee of koffie drinken tot 12.00 uur. Wees sportief, trek je wandelschoenen aan, vergeet je flesje water niet en doe mee. Je hoeft je niet aan te melden. Zien we je woensdag?

Handmassage om bij jezelf toe te passen

Sinds COVID 19 in onze samenleving aanwezig is, is het (nog) niet mogelijk om mensen die getroffen zijn (of zijn geweest) door kanker te masseren. Wij zijn in afwachting van versoepeling.

Om die reden is vanuit het Landelijk Netwerk Massage bij Kanker gestart met filmpjes die ontspanning kunnen bieden zolang er nog niet gemasseerd mag worden.

Hierbij tref je een filmpje aan van een handmassage die gemakkelijk is uit te voeren door en bij de persoon zelf. Zie link: http://www.centrumcamino.nl/nieuws/handmassage-om-bij-jezelf-toe-te-passen/

Zomeractiviteit speksteenbeeldhouwen start donderdag 2 juli

Werken met speksteen is beeldhouwen in het klein. Speksteen is een zachte steensoort, gemakkelijk te bewerken met eenvoudig handgereedschap. In 4 middagen maak je één of meer kunstwerken van een steen naar keuze. Alle hulpmiddelen zijn aanwezig in het atelier. En bij mooi weer kun je buiten aan de slag. Laat je verrassen door je eigen creativiteit en doe mee!

Begeleider

De lessen worden begeleid door beeldend kunstenaar Cobie Schoneveld. Creatief bezig zijn, onder andere boetseren was naast haar werk in de sociale sector één van haar hobby’s. In 2011 kwam Cobie tijdens een vakantie in Italië in aanraking met het beeldhouwen. Door deel te nemen aan een workshop in Pietrasanta kwam ze in de ban van de steen. In Nederland heeft Cobie lessen en workshops gevolgd bij Thea de Waard, beeldend kunstenaar in De Bilt. Na haar persionering in 2005 kreeg Cobie meer tijd om zich verder te ontwikkelen in de technieken van het beeldhouwen en heeft zij van haar hobby haar werk gemaakt.

Wie, wanneer, waar en wat kost het?

De serie van 4 lessen is bedoeld voor iedereen die leeft met kanker; je hebt zelf kanker (gehad), je bent naaste of nabestaande. Je wilt ontdekken of speksteenbeeldhouwen iets voor jou is of je wilt creatief bezig zijn en je zinnen verzetten, uit het hoofd komen, rust ervaren. Vier keer op een donderdagmiddag van 13.30 – 15.30 uur kun je de speksteen beeldhouw lessen volgen; in 2020 op 2, 9, 16 en 23 juli. De lessen zijn in het atelier van Cobie Schoneveld, Westringdijk 8, Nieuwerkerk aan den IJssel en kosten 20 euro (exclusief speksteen). De prijs van de speksteen is afhankelijk van het gewicht (2,50 per kg) en wordt afgerekend in het atelier bij Cobie Schoneveld. Maximaal 3 deelnemers.

Aanmelden?

Aanmelden kan per email: activiteit@centrumcamino.nl.