Openingsfeest

Voor het Openingsfeest op 24 mei 2018 was veel belangstelling; zowel de sponsors, maar ook verwijzers, patiëntenverenigingen en organisaties waar Camino mee samenwerkt waren aanwezig. Het beeld gemaakt door kunstenares Cobie Schoneveld is onthuld, nadat in het levensverhaal van en door Agnes van der Aa (initiatiefnemer van Camino), werd toegelicht hoe Camino is ontstaan en wat de betekenis is van de naam en de kleuren die gekozen zijn in het logo.
Daarna kreeg de burgemeester Gert-Jan Kats het woord. Hij ging ook in op de naam, de start van Camino met de enorme drive van de 3 krachtige vrouwen; Agnes van der Aa, Dineke Schrijver en Inge Overbeeke. Tevens gaf hij aan trots te zijn op het initiatief wat op eigen kracht (dus zonder subsidie van de gemeente) een succes is. De openingsceremonie betrof het symbolisch overhandigen van de sleutel aan Pauline Pals, coördinator vrijwilligers en huis. Tenslotte kreeg Arie Hubregtse het woord. Hij bedankte alle sponsors en de vrijwilligers Brigitte Veenbrink, Ton Hassing, Theo van der Lee en Peter van Veen, die in een vast team elke week meegeholpen hebben met de verbouwing, vanaf NL Doet in 2017 tot aan dit moment. (En het is nog niet af, dus komende weken wordt nog gewerkt om de zolder af te ronden en de restpunten op te leveren). De vrijwilligers werden bedankt met een persoonlijk foto-boekje van de verbouwing. Stuk voor stuk unieke exemplaren. Als verrassing kreeg ook Arie zelf een foto-boekje en een Arie-de-bouwer pakket. Tussendoor werd het gedicht voorgedragen van Nico Overbeeke sr. Na het officiële gedeelte was er muziek: René van Kooten vertelde over zijn ervaring met kanker en trad op met een paar prachtige nummers. Daarnaast speelde pianist Jan Rietman op de piano en zong Céline Overbeeke een aantal nummers.
Veel bezoekers maakten gebruik van de gelegenheid om in het huis rondgeleid te worden. Anderen legde nieuwe contacten en genoten van de muziek en een drankje. Het was geweldig en we zullen hier nog lang van genieten.
Veel partijen werkten mee om het openingsfeest tot een succes te maken: Be Global uit Waddinxveen; gebruik van de partytenten, Van Wijnen; gebruik van de tent van de catering, Perron verzorgde de warme snacks, Ben Verburg van La Baraque leverde de koude snacks, Theo van Dongen, de kaasspecialist uit de Reigerhof, leverde de nootjes, Brasserij De Berg (Raadhuisplein) schonk en leverde de drank en stuurde de catering aan, Sandra Scherpenisse leende de statafels en vaasjes uit, Gerberakwekerij in Moerkapelle verzorgde de gerbera’s en Jan van Woerden maakte de foto’s. Iedereen, zowel de artiesten die optraden als de cateraars en alle andere partijen, personen en de vrijwilligers van Camino werkten belangeloos mee. Heel bijzonder hoeveel mensen Camino een warm hart toedragen. Dit is onbetaalbaar. Heel veel dank hiervoor.