Start Zingen voor je Leven: Camino-koor 10 april

Zingen voor je Leven; Camino-koor. Iets voor jou?
Denk je dat je niet kunt zingen? Durf je alleen onder de douche te zingen als er niemand thuis is? Of vind je het juist heerlijk om te zingen? Wil je even helemaal ontspannen? Samen met anderen?
KOM DAN EENS KIJKEN BIJ ONS CAMINO-KOOR!

Zingen is gezond. Het is niet alleen leuk maar ook fysiek en mentaal goed voor je! Zingen ontspant en geeft energie. Wanneer je zingt, gebeurt er iets met en in je lichaam. De aangemaakte stofjes werken pijnstillend en geven je een geluksgevoel, terwijl een hormonale werking afrekent met stress en angst. Samen zingen verbindt en wist je dat als mensen samen zingen, hun hartslag synchroon gaat lopen?

Zingen voor je Leven is het landelijke korennetwerk van Stichting Kanker in Beeld. In deze koren wordt samen gezongen door mensen die direct of indirect met kanker te maken hebben. Dat kunnen mensen zijn die zelf kanker hebben (gehad), maar ook vrienden, familieleden, collega’s en zorgverleners. Sinds 2003 bestaan er van dit soort koren, intussen zijn er al zo’n 30, verspreid over heel Nederland. De meeste koren repeteren in inloophuizen.

Bij Camino kun je in een Zingen voor je Leven-koor meedoen; het Camino-koor. Het eerste deel van de repetitie zal zijn gewijd aan ademhalings- en stemvormingsoefeningen. Daarna is het tijd voor het zingen van canons en meerstemmig liedrepertoire. Het repertoire zal in overleg met de deelnemers worden opgebouwd.

De begeleiding is in handen van Corry de Klepper. Corry heeft 30 jaar ervaring met laagdrempelig koorzingen opgebouwd in haar werk als dirigent van het koor Euterpe. Corry is gericht op plezier in zingen voor de deelnemers en zorgt er tegelijkertijd voor dat het plezierig is om naar te luisteren voor de toehoorders. Daarom wordt ook altijd gekozen voor korte muziekstukken met muziek in allerlei stijlen (en uit allerlei landen afkomstig).

Het Zingen voor je Leven Camino-koor zal elke 14 dagen repeteren. Het is een inloopkoor, dus ook eenmalig meedoen behoort tot de mogelijkheden. Het tijdstip waarop het koor zal gaan repeteren is op dinsdagmiddag vanaf 10 april 2018, elke 14 dagen van 13.30 – 15.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur) bij Camino, Schoolstraat 11, Nieuwerkerk ad IJssel. De kosten zijn 5 euro per repetitie.

Kun je niet op een middag, maar wel op een avond dan is er mogelijkheid om aan te sluiten bij het koor Euterpe. Euterpe repeteert vanaf september elke 14 dagen op maandagavond van 20.00-22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) bij Camino, Schoolstraat 11, Nieuwerkerk ad IJssel. De kosten zijn 5 euro per repetitie.

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden voor één of beide koren? mail dan naar info@centrumcamino.nl