Zomeractiviteit speksteenbeeldhouwen start donderdag 2 juli

Werken met speksteen is beeldhouwen in het klein. Speksteen is een zachte steensoort, gemakkelijk te bewerken met eenvoudig handgereedschap. In 4 middagen maak je één of meer kunstwerken van een steen naar keuze. Alle hulpmiddelen zijn aanwezig in het atelier. En bij mooi weer kun je buiten aan de slag. Laat je verrassen door je eigen creativiteit en doe mee!

Begeleider

De lessen worden begeleid door beeldend kunstenaar Cobie Schoneveld. Creatief bezig zijn, onder andere boetseren was naast haar werk in de sociale sector één van haar hobby’s. In 2011 kwam Cobie tijdens een vakantie in Italië in aanraking met het beeldhouwen. Door deel te nemen aan een workshop in Pietrasanta kwam ze in de ban van de steen. In Nederland heeft Cobie lessen en workshops gevolgd bij Thea de Waard, beeldend kunstenaar in De Bilt. Na haar persionering in 2005 kreeg Cobie meer tijd om zich verder te ontwikkelen in de technieken van het beeldhouwen en heeft zij van haar hobby haar werk gemaakt.

Wie, wanneer, waar en wat kost het?

De serie van 4 lessen is bedoeld voor iedereen die leeft met kanker; je hebt zelf kanker (gehad), je bent naaste of nabestaande. Je wilt ontdekken of speksteenbeeldhouwen iets voor jou is of je wilt creatief bezig zijn en je zinnen verzetten, uit het hoofd komen, rust ervaren. Vier keer op een donderdagmiddag van 13.30 – 15.30 uur kun je de speksteen beeldhouw lessen volgen; in 2020 op 2, 9, 16 en 23 juli. De lessen zijn in het atelier van Cobie Schoneveld, Westringdijk 8, Nieuwerkerk aan den IJssel en kosten 20 euro (exclusief speksteen). De prijs van de speksteen is afhankelijk van het gewicht (2,50 per kg) en wordt afgerekend in het atelier bij Cobie Schoneveld. Maximaal 3 deelnemers.

Aanmelden?

Aanmelden kan per email: activiteit@centrumcamino.nl.