Mindfulness

Wil je…
Meer rust?
Meer overzicht?
Meer inzicht?
Minder piekeren?

Mindfulness helpt!

Mindfulness betekent letterlijk: oplettendheid. Leven met aandacht. Je bent met aandacht in het nu. Je ben niet bezig met de toekomst of het verleden, maar bent je bewust van alles wat er nu is. Van de leuke en ook van de minder leuke dingen in het leven. Dit alles aanvaard je met een open vriendelijke en niet-oordelende houding.
Mindfulness helpt om jezelf beter te leren kennen en anders met stress, gepieker en problemen om te gaan. Je leert ruimte te geven aan negatieve gedachten en gevoelens, zonder erin mee te gaan of jezelf erin te verliezen. Je leert positieve gevoelens dieper te ervaren.

Moeilijk?
Mindfulness is eenvoudig te leren. Wat nodig is, is de bereidheid om tijd in jezelf te investeren en een dosis nieuwsgieringheid naar wat zich in jou afspeelt.

Begeleider: Lydia Spriensma

Het is de missie van Lydia om zoveel mogelijk mensen in contact te brengen met mindfulness. Lydia liep en loopt net als veel anderen tegen stressvolle situaties aan in haar leven. Door het beoefenen van mindfulness heeft zij ontdekt dat het mogelijk is om rustiger, evenwichtiger en minder gejaagd te leven. Na het afronden van de 2-jarige mindful coachopleiding heeft zij het roer omgegooid en haar vaste baan in het onderwijs opgezegd. Ze richt zich nu volledig op het geven van trainingen, coaching en workshops op het gebied van mindfulness.

Wanneer, waar en wat kost het?

Vrijdagochtend van 10.00 – 12.00 uur
De data worden nog bekend gemaakt. Minimaal aantal deelnemers 3, maximaal 6, bij Camino, Schoolstraat 11, Nieuwerkerk ad IJssel
Gehele serie van 6 lessen kost 60 euro.
Graag van te voren aanmelden per e-mail: activiteit@centrumcamino.nl
Trek vooral gemakkelijk zittende kleding aan en neem een paar warme sokken mee.

Yoga

Wil je….
Meer rust?
Meer soepelheid in lichaam en geest?
Meer ruimte in je hoofd?
Dan is yoga misschien iets voor jou?
De yoga die bij Camino gegeven wordt, is voor iedereen geschikt. Je hoeft geen ervaring te hebben. De docent houdt rekening met jouw mogelijkheden.

Begeleiding

De yogalessen worden begeleid door Karin Oldenampsen.

Meenemen/aantrekken:

Het is prettig als je voor de yogalessen makkelijke kleding aantrekt en warme sokken meeneemt. Ook is het fijn als je een badlaken bij je hebt.

Wanneer en wat kost het?
Woensdagochtend van 10.30 – 11.45 uur. De deur is open vanaf 10.00 uur en na afloop is er gelegenheid om wat te drinken, na te praten en samen te lunchen tot 14.00 uur.
We werken in series van lessen; data worden nog bekend gemaakt.

De kosten zijn 35 euro per serie en indien er voldoende ruimte is, kan deelgenomen worden aan beide series tegelijk; kosten beide series: 70 euro.

Film bij Camino

Zin om samen een film te bekijken met een diepere laag en aansluitend een gemeenschappelijk nagesprek, desgewenst met een drankje? ‘Film bij Camino’ speelt in op de behoefte van gasten om op een verdiepende en tegelijkertijd ontspannende manier stil te staan bij allerlei facetten van het leven. Laat het ons weten als u hiervoor belangstelling heeft dat zullen we het gaan organiseren.

Voetmassage

Gun jezelf een moment van ontspanning en kom de weldaad en de rust ervaren van een heerlijke voetmassage. Een voetmassage werkt ontspannend voor lichaam en geest. Het heeft een gunstig effect op de doorbloeding waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en het heeft een positief effect op de vitaliteit van het lichaam. We bieden twee soorten voetmassages: voetreflexmassages en voetontspanningsmassages. Alleen door je te laten verwennen, ervaar je wat het beste bij je past.
.
Voetmassagetherapeuten

De voetreflexmassages worden verzorgd door Margriet Sap. Margriet heeft een eigen praktijk in Nesselande en komt één keer per maand een dagdeel naar Camino.
De voetontspanningsmassages worden verzorgd door Bea den Hollander.

Waar, voor wie, wanneer en wat kost het?

De voetmassages vinden plaats aan de Schoolstraat 11 te Nieuwerkerk ad IJssel, in een mooie en rustige ruimte met zachte muziek op de achtergrond. Warme olie en lavendel doen de rest.
De voetmassages zijn voor iedereen die met kanker te maken heeft (gehad), voor mantelzorgers en nabestaanden.

Een keer per maand kun je bij Camino terecht voor
een voetreflexmassage; in 2021 op 19 april, 17 mei, 14 juni, 12 juli, 9 augustus, 6 september, 18 oktober, 15 november en 13 december.
een voetontspanningsmassage; in 2021 op 12 april, 3 mei, 31 mei, 21 juni, 26 juli, 23 augustus, 20 september, 4 oktober,1 november en 29 november.

De behandelingen zijn 45 minuten en zijn van 9.30 – 10.15 uur, 10.30 – 11.15 uur, 11.30 – 12.15 uur. Kosten 10 euro per behandeling kunnen als de afspraak is bevestigd worden overgemaakt op de rekening van Stichting Camino nr. NL98RBRB0850246628 o.v.v. voetmassage met datum van de behandeling. De mogelijkheid om contant te betalen is aanwezig, maar de voorkeur gaat uit naar het overmaken op de rekening van Camino
Je kunt je aanmelden via activiteit@centrumcamino.nl met opgave van telefoonnummer dan wordt er in overleg een afspraak ingepland.

Lichaamsmassage

Massage bij de ziekte kanker is een complementaire ondersteuning die gericht is op ontspanning en die klachten als pijn, angst, stress en somberheid kan verminderen. Massage is mogelijk zowel tijdens als na behandeling van kanker. Voor mensen die onder behandeling zijn van kanker is instemming nodig van de behandelend arts. Voor naasten en nabestaanden kan een massage een welkom moment van ontspanning bieden. Dit geeft ondersteuning in hun eigen proces.

Lichaamsmassagetherapeut

De lichaamsmassages worden verzorgd door Monique Hopmans. Monique heeft haar eigen massagepraktijk YouTurn-welnesscoaching in Capelle ad IJssel en is lid van het netwerk Massage bij Kanker.

Waar, voor wie, wanneer en wat kost het?

De lichaamsmassages vinden plaats aan de Schoolstraat 11 te Nieuwerkerk ad IJssel en zijn toegankelijk voor iedereen die met kanker te maken heeft (gehad), voor naasten en nabestaanden.
Een keer per maand kun je bij Camino terecht voor een lichaamsmassage tussen 10.00 – 13.00 uur. In 2021 zijn de volgende data bekend: 30 maart, 20 april en 18 mei (laatste keer). De behandeling duurt 45 minuten en is om : 10.00 – 10.45 uur, 11.00 – 11.45 uur en 12.00 – 12.45 uur. Kosten 30 euro per behandeling., contant te betalen bij de behandeling. Je kunt je aanmelden via activiteit@centrumcamino.nl met opgave van telefoonnummer dan wordt er in overleg een afspraak ingepland.

Manicure

Er goed uit zien met verzorgde handen. Gun jezelf een verwenmoment en geniet van een heerlijke manicurebehandeling..

Waar, voor wie, wanneer en wat kost het?
De manicure vindt plaats aan de Schoolstraat 11 te Nieuwerkerk ad IJssel, één keer per maand en wordt verzorgd door Danielle van Splunter op vrijdagmorgen tijdens de inloop. Data worden nog bekend gemaakt. De behandeling duurt 45 minuten en er zijn 3 behandeltijden op een ochtend; 10.00 uur, 10.45 uur en 11.30 uur. De kosten zijn 6 euro per behandeling en kunnen contant afgerekend worden.
Wil je een manicurebehandeling, mail dan naaractiviteit@centrumcamino.nl met opgave van telefoonnummer; er wordt in overleg een afspraak ingepland.

Verzorging

De sporen van de behandeling tegen kanker zijn vaak zichtbaar en voelbaar. Er kunnen vragen oprijzen over bijv. een droge, schilferige huid, over camouflage van operatielittekens of over het tekenen van wenkbrauwen. Speelt dit bij u? Of heeft u vragen over lingerie, een haarwerk of een prothese? Laat het ons weten, we gaan u helpen in uw zoektocht.