Voor verwijzers

In het Centrum Camino kunnen mensen met kanker en hun naasten terecht voor ondersteuning bij het verwerken van wat hun is overkomen. We zijn er voor alle niet-medische vragen rondom kanker, voor een luisterend oor of contact met lotgenoten. Ook bieden we onze gasten de mogelijkheid om tijdens een creatieve of sportieve activiteit eenvoudigweg tot ontspanning te komen en even niet met ziek zijn bezig te hoeven zijn. Centrum Camino is een plek waar mensen die leven met kanker en hun naasten kunnen Inlopen, Ontmoeten, Ontspannen, Verwennen, Verwerken, Aansterken, Betekenis geven.

Onze aanpak is behoeftegericht: iedere gast krijgt alle ruimte om zelf aan te geven aan welke vorm van ondersteuning behoefte bestaat. Onze vrijwillige gastvrouwen en heren  hebben een training gevolgd en werken volgens interne richtlijnen. Wanneer gespecialiseerde of intensievere begeleiding wenselijk is, kunnen zij de gast in contact brengen met een (zorg)instantie in de regio.

Voor een bezoek aan het inloophuis is geen verwijsbrief nodig. Ook hoeven mensen van tevoren geen afspraak te maken.

De medewerkers van Centrum Camino geven, naast het ondersteunen van de gasten, regelmatig voorlichting aan oncologieverpleegkundigen, (huis)artsen en andere zorgverleners. Er wordt nauw samengewerkt met onder meer palliatieve zorgverleners en ziekenhuizen in de regio.