Camino opnieuw gesloten

Met pijn in het hart heeft het bestuur gisterenavond na de persconferentie van de heren Rutte en De Jonge voor de tweede keer moeten besluiten om Camino per direct te sluiten. Alle activiteiten tot en met 10 november zijn geannuleerd.

Wij zijn van mening dat veiligheid voor de gasten en vrijwilligers voor alles gaat, maar we realiseren ons terdege dat zo’n beslissing heftig is voor alle betrokkenen. Wij rekenen op ieders begrip en vanzelfsprekend houden we iedereen op de hoogte van de situatie.

We wensen iedereen veel sterkte in deze moeilijke tijden.

Nieuwe nabestaandengroep start 17 september 2020

Op 17 september aanstaande start er een nieuwe nabestaandengroep. Heb jij een dierbare verloren en ervaar je heftige en tegenstrijdige emoties en/of voel je je futloos en moe, denk je dat je ‘gek’ wordt of voel je je niet begrepen. Dit zijn emoties en gevoelens die je kunt ervaren als je iemand bent verloren die je heel dierbaar is. Camino steunt ook nabestaanden. Dit kan onder andere door deel te nemen aan de nabestaandenbijeenkomsten. In acht begeleide bijeenkomsten delen we ervaringen, vragen, oplossingen en verkennen we de zogenaamde ‘rouwtaken’.

De eerste bijeenkomst op donderdagmorgen 17 september is geheel vrijblijvend en kun je kennismaken met de begeleiders, met de andere deelnemers en met de methode. Omdat we heel goed begrijpen dat het een enorme drempel is om je aan te melden kun je ook een mailtje sturen of bellen naar Dineke Schrijver (een van de begeleiders) mail: DS50@me.com of bel 06-1267 9487 en vragen om meer informatie of een oriënterend gesprek.

Alles op een rijtje:

Data: 17/9 (gratis vrijblijvende bijeenkomst), 1/10, 15/10, 29/10, 5/11, 19/11, 3/12 17/12 en een nog te bepalen terugkombijeenkomst in het voorjaar van 2021.

Tijd: Donderdagochtend van 9.45 – 12.30 uur (om 9.30 uur staat de koffie en thee klaar)

Kosten: 25 euro voor de hele serie van acht bijeenkomsten

Locatie: Schoolstraat 11, Nieuwerkerk ad IJssel

Zie voor meer info de flyer of de website

VaarKracht hervat haar vaartochten!

VaarKracht organiseert en faciliteert vaartochten voor mensen die leven met kanker. Deze vaartochten worden kosteloos aangeboden. Eerder dit jaar heeft VaarKracht i.v.m. de coronacrisis all GroepsVaartochten geannuleerd. Naar het zich laat aanzien kunnen in de maand september weer GroepsVaartochten worden gepland. Zie website https://www.vaarkracht.nl voor data van de vaartochten.

Wandelen (Walk en Talk) gaat weer van start vanaf 1 juli

Door afstand te houden geven we elkaar ruimte is de quote van Rutte. En er mag en kan weer veel meer. Camino start daarom het wandelen weer op. De Walk en Talk is elke woensdag. We verzamelen om 10.00 uur bij Camino en lopen ongeveer een uur of langer. Na afloop kun je nog een kopje thee of koffie drinken tot 12.00 uur. Wees sportief, trek je wandelschoenen aan, vergeet je flesje water niet en doe mee. Je hoeft je niet aan te melden. Zien we je woensdag?

Handmassage om bij jezelf toe te passen

Sinds COVID 19 in onze samenleving aanwezig is, is het (nog) niet mogelijk om mensen die getroffen zijn (of zijn geweest) door kanker te masseren. Wij zijn in afwachting van versoepeling.

Om die reden is vanuit het Landelijk Netwerk Massage bij Kanker gestart met filmpjes die ontspanning kunnen bieden zolang er nog niet gemasseerd mag worden.

Hierbij tref je een filmpje aan van een handmassage die gemakkelijk is uit te voeren door en bij de persoon zelf. Zie link: https://www.centrumcamino.nl/nieuws/handmassage-om-bij-jezelf-toe-te-passen/