Camino start weer langzaam wat activiteiten op

De contactberoepen zijn weer vrijgegeven. Daarom start Camino voorzichtig de massages weer op. De eerste datum voor de lichaamsmassage is dinsdag 30 maart. Die ochtend kunnen er drie deelnemers een behandeling ontvangen. De voetmassages starten op maandag 19 april. Ook voor de voetmassages kunnen drie deelnemers per datum een behandeling ontvangen. De behandelingen voor de massages duren 45 minuten. Vanaf woensdag 24 maart wordt er weer gewandeld met mogelijkheid tot een drankje na de wandeling. Er wordt ongeveer een uur gewandeld. Verzamelen om 10.00 uur bij Camino. Alle activiteiten vinden plaats met inachtneming van de coronamaatregelen.

Camino voor de derde keer gesloten dit jaar

Baas over jouw vermoeidheid!

Wil ook jij de baas over jouw vermoeidheid zijn, in plaats van dat de vermoeidheid de baas is over jou? Download dan de Nederlandse versie van de app (gratis) van Untire (hulp bij vermoeidheid bij kanker), nu beschikbaar in de Google Play Store en Apple App Store. Untire is gericht op (ex)kankerpatiënten die worstelen met (soms) extreme vermoeidheid. Dit probleem is bij bijna de helft van de (ex)kankerpatiënten dusdanig langdurig en ernstig dat ze nauwelijks meer kunnen deelnemen aan het dagelijks leven. Wereldwijd gezien zijn dat tientallen miljoenen mensen.

De app bevat veel animaties, gesproken teksten en achtergrondmateriaal, geeft inzicht in ontstaan van vermoeidheid, tips om de vicieuze cirkel van vermoeidheid te kunnen doorbreken en geeft inzicht in gevoel, gedrag en gevolgen daarvan. De ‘vaas van energie’, één van de functies van de app is een fijne feature. Verder is er de tip van de dag, bijvoorbeeld de tip om je te focussen op mensen die je energie geven, in plaats van energie kosten.

De organisatie Tired of Cancer wil zoveel mogelijk mensen helpen en heeft er daarom voor gekozen om de app gratis beschikbaar te maken.

Camino vanaf 4 december voorzichtig weer open

Het bestuur van Camino heeft besloten dat Camino vanaf 4 december voorzichtig aan weer open kan. Voorlopig betreft dit alleen de inloop op vrijdagmorgen met maximaal 4 deelnemers, de walk en talk op woensdagmorgen en de voetmassage één keer per maand. Hierbij wordt uiteraard de huidige wetgeving en adviezen van het RIVM en de branchevereniging IPSO gevolgd.

Om elkaars veiligheid zo goed mogelijk te waarborgen zijn de volgende spelregels opgesteld:

Spontaan binnenlopen is helaas nog niet mogelijk en het maximale aantal bezoekers per keer moet beperkt worden tot maximaal 4 personen (exclusief Caminogastvrouwen/heren).

De eerste inloopochtend is op vrijdag 4 december van 10.00 tot 12.00 uur. Op de feestdagen 25 december en 1 januari is Camino gesloten.

Om zeker van een plek te zijn kunt u zich opgeven via email inloop@centrumcamino.nl of telefoon 06-30228683. Indien er al 4 aanmeldingen zijn dan wordt dat uiteraard gecommuniceerd.

Tijdens het maken van de afspraak worden een aantal vragen gesteld, waardoor we weten of het bezoek verantwoord is. Blijf thuis indien je of één van je gezinsleden symptomen heeft van verkoudheid, koorts of griep.

Indien je je angstig voelt om te komen, dan is een telefoongesprek uiteraard ook nog steeds mogelijk.

Daarnaast worden de ‘on-line’ activiteiten, zoals zingen, yoga en mandala tekenen voortgezet.