infotheek

Interessante websites

Tal van organisaties zijn professioneel actief om mensen die leven met kanker te ondersteunen.
Camino biedt links naar een selectie van dergelijk organisaties die interessant voor je kunnen zijn.

Stichting Komma
Stichting Komma helpt ongeneeslijke zieke ouders hun levensverhaal kosteloos vast te leggen in een interview op beeld. Als blijvende herinnering voor hun kinderen en hun naasten. 

NKF
NKF streeft naar een betere kwaliteit van leven, betere kwaliteit van zorg, en betere toegang tot zorg voor (ex-) kankerpatiënten en hun naasten.

Kanker.nl
Kanker.nl is het centrale online platform in Nederland met informatie over kanker. Het platform kanker.nl is er voor iedereen die met kanker te maken krijgt: patiënten, (ex)patiënten en hun naasten. Zij kunnen het platform bezoeken en eventueel ook deelnemer worden. Inmiddels telt kanker.nl elk maand ruim 450.000 unieke bezoekers, 30.000 deelnemers en zo’n 1.100 bloggers.

Jongeren en kanker
Het moment dat voor de eerste keer het woord “kanker” valt. Je leven staat plots stil, alles zal vanaf nu anders zijn. Het herstel is voor vele een moeizaam proces. Maar doorgaan is noodzakelijk. Wij staan voor kracht tijdens, en na de behandeling. Geen zielig gedoe. Maar de leukste club mensen waar je niet bij wilt horen.

‘Stichting Jongeren en Kanker’ (SJK) is er voor jongeren tussen de 18 en 39 jaar, die kanker hebben (gehad) en hun naasten. SJK organiseert evenementen, verzamelt informatie, brengt een magazine uit en meer. Alles door, en voor onze doelgroep.Jongeren en kanker 

Nationaal Fonds
Het Nationaal Fonds tegen Kanker zet zich in voor een Langer Beter Leven voor mensen met kanker. Dit staat voor het vergroten van de overlevingskansen en het verbeteren van de levenskwaliteit voor mensen met kanker.

Het NFtK wil bijdragen aan een grotere kans om te overleven en te streven naar een optimale kwaliteit van leven door mensgerichte behandelingen (voeding, beweging en welzijn) vast onderdeel te laten worden van het oncologische behandelplan.

Kanker Spoken
Als je vader of moeder kanker heeft kan het aardig spoken in je hoofd. Misschien ben je verdrietig, boos of bang. Of voel je je alleen en weet je niet zo goed wat te doen. Kankerspaken.nl kan helpen.

Bent u ouder, leerkracht of hulpverlener, dan is deze site er ook voor u. Kankerspoken geeft inzicht in de denkwereld van kinderen met een vader of moeder met kanker. Bovendien bevat de site specifieke informatie ter ondersteuning en begeleiding.

Voeding en kanker info
Voedingenkankerinfo.nl is een programma van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Op deze website worden vragen beantwoord over voeding en de preventie van kanker, voeding rondom de behandeling van kanker en voeding ná de behandeling van kanker.

Look Good Feel Better
Door kanker en de behandelingen verandert  je uiterlijk. Hoewel vaak tijdelijk, kan dit een grote impact hebben op hoe je je voelt. Ons belangrijkste doel is om je meer vertrouwen te geven. Ons team van beauty professionals adviseert en helpt je graag.  Zo kan jij eruit blijven zien als jezelf.

Stichting Vaarkracht
Leven met kanker is zwaar, zeker ook voor je dierbaren. Op z’n tijd moet je er even uitbreken, ontsnappen aan de werkelijkheid, nieuwe energie opdoen. Dat begrijpen wij uit eigen ervaring maar al te goed. Daarom organiseert VaarKracht voor kankerpatiënten en hun naasten overal in het land kosteloos onvergetelijke vaartochten. Op het water krijg je letterlijk een nieuw perspectief. Met de wind door je haren even al je zorgen vergeten. “Even een moment geen kankerpatiënt”.
Welkom aan boord!

Netwerk Palliatieve Zorg Midden-Holland
Het Netwerk Palliatieve Zorg Midden-Holland ondersteunt professionals, mantelzorgers en geschoolde vrijwilligers bij de uitvoering van palliatieve zorg. Palliatieve zorg begint als iemand te horen heeft gekregen dat hij of zij niet meer kan genezen en richt zich op zowel lichamelijke, psychologische, sociale en spirituele aspecten.

Als kanker je raakt
De stichting Als kanker je raakt wil een schuilplaats bieden en een schuilplaats zijn. Iedereen die geconfronteerd wordt met kanker herkent de chaos die deze ziekte veroorzaakt in het dagelijkse leven. In onze contacten met lotgenoten ervaren wij dat het in deze chaos belangrijk is om veel aandacht te geven aan existentiële vragen rondom leven en dood, zingeving en God en geloof. Dáár is in de reguliere zorg weinig aandacht voor.

Zeldzaam, maar zichtbaar
In Nederland leven meer dan 130.000 mensen met of na een zeldzame vorm van kanker. Dit platform is er speciaal voor hen. Van 8 tot en met 14 maart was het de Week van de Zeldzame Kankers waarin we extra aandacht vroegen voor patiënten met zeldzame kanker.

Patiënt in palliatieve fase ervaart grote informatiekloof

Naar schatting heeft 70 procent van alle mensen die jaarlijks overlijdt behoefte aan palliatieve zorg. Uit onderzoek blijkt echter dat veel mensen niet precies weten wat die zorg inhoudt en er veel behoefte is aan informatie over kwaliteit van leven, ondersteunende zorg en het levenseinde. De vernieuwde website overpalliatievezorg.nl, opgezet door Palliatieve Zorg Nederland (PZNL), ondersteunt patiënten en hun behandelend arts in dit vraagstuk. Basis achter het platform is een behoefteonderzoek van PZNL en de Patiëntenfederatie.