infotheek

Interessant websites

Tal van organisaties zijn professioneel actief om mensen die leven met kanker te ondersteunen.
Camino biedt links naar een selectie van dergelijk organisaties die interessant voor je kunnen zijn.

Stichting Vaarkracht
Leven met kanker is zwaar, zeker ook voor je dierbaren. Op z’n tijd moet je er even uitbreken, ontsnappen aan de werkelijkheid, nieuwe energie opdoen. Dat begrijpen wij uit eigen ervaring maar al te goed. Daarom organiseert VaarKracht voor kankerpatiënten en hun naasten overal in het land kosteloos onvergetelijke vaartochten. Op het water krijg je letterlijk een nieuw perspectief. Met de wind door je haren even al je zorgen vergeten. “Even een moment geen kankerpatiënt”.
Welkom aan boord!

Voeding en kanker info
Voedingenkankerinfo.nl is een programma van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Op deze website worden vragen beantwoord over voeding en de preventie van kanker, voeding rondom de behandeling van kanker en voeding ná de behandeling van kanker.

Look Good Feel Better
Door kanker en de behandelingen verandert  je uiterlijk. Hoewel vaak tijdelijk, kan dit een grote impact hebben op hoe je je voelt. Ons belangrijkste doel is om je meer vertrouwen te geven. Ons team van beauty professionals adviseert en helpt je graag.  Zo kan jij eruit blijven zien als jezelf.

Stichting OOK
Wanneer jij of je naaste geraakt wordt door kanker, komt er veel op je af. Misschien vind je het lastig om je weg te vinden in alle beschikbare informatie. Of heb je juist jaren na je behandeling nog last van vervelende gevolgen, zoals vermoeidheid. Stichting Optimale Ondersteuning bij Kanker (OOK) helpt mensen met kanker en hun naasten, via de online omgeving Mijn OOK. Ons doel is optimale ondersteuning geven op het juiste moment.

Kanker.nl
Kanker.nl is het centrale online platform in Nederland met informatie over kanker. Het platform kanker.nl is er voor iedereen die met kanker te maken krijgt: patiënten, (ex)patiënten en hun naasten. Zij kunnen het platform bezoeken en eventueel ook deelnemer worden. Inmiddels telt kanker.nl elk maand ruim 450.000 unieke bezoekers, 30.000 deelnemers en zo’n 1.100 bloggers.

Nationaal Fonds
Het Nationaal Fonds tegen Kanker zet zich in voor een Langer Beter Leven voor mensen met kanker. Dit staat voor het vergroten van de overlevingskansen en het verbeteren van de levenskwaliteit voor mensen met kanker.

Het NFtK wil bijdragen aan een grotere kans om te overleven en te streven naar een optimale kwaliteit van leven door mensgerichte behandelingen (voeding, beweging en welzijn) vast onderdeel te laten worden van het oncologische behandelplan.

Kanker Spoken
Als je vader of moeder kanker heeft kan het aardig spoken in je hoofd. Misschien ben je verdrietig, boos of bang. Of voel je je alleen en weet je niet zo goed wat te doen. Kankerspaken.nl kan helpen.

Bent u ouder, leerkracht of hulpverlener, dan is deze site er ook voor u. Kankerspoken geeft inzicht in de denkwereld van kinderen met een vader of moeder met kanker. Bovendien bevat de site specifieke informatie ter ondersteuning en begeleiding.

Als kanker je raakt
De stichting Als kanker je raakt wil een schuilplaats bieden en een schuilplaats zijn. Iedereen die geconfronteerd wordt met kanker herkent de chaos die deze ziekte veroorzaakt in het dagelijkse leven. In onze contacten met lotgenoten ervaren wij dat het in deze chaos belangrijk is om veel aandacht te geven aan existentiële vragen rondom leven en dood, zingeving en God en geloof. Dáár is in de reguliere zorg weinig aandacht voor.

NKF
NKF streeft naar een betere kwaliteit van leven, betere kwaliteit van zorg, en betere toegang tot zorg voor (ex-) kankerpatiënten en hun naasten.

Zeldzaam, maar zichtbaar
In Nederland leven meer dan 130.000 mensen met of na een zeldzame vorm van kanker. Dit platform is er speciaal voor hen. Van 8 tot en met 14 maart was het de Week van de Zeldzame Kankers waarin we extra aandacht vroegen voor patiënten met zeldzame kanker.

Patiënt in palliatieve fase ervaart grote informatiekloof

Naar schatting heeft 70 procent van alle mensen die jaarlijks overlijdt behoefte aan palliatieve zorg. Uit onderzoek blijkt echter dat veel mensen niet precies weten wat die zorg inhoudt en er veel behoefte is aan informatie over kwaliteit van leven, ondersteunende zorg en het levenseinde. De vernieuwde website overpalliatievezorg.nl, opgezet door Palliatieve Zorg Nederland (PZNL), ondersteunt patiënten en hun behandelend arts in dit vraagstuk. Basis achter het platform is een behoefteonderzoek van PZNL en de Patiëntenfederatie.