Blijf op de hoogte

Nieuws

Maak kennis met Camino tijdens de Open Deur Dagen

Sportstichting Zuidplas en het Vrijwilligers Informatie Punt van Stichting ZO! organiseren dit jaar voor het eerst de Open Deur Dagen Zuidplas, een week vol ontmoeting en activiteit.  De Open Deur Dagen Zuidplas starten op zaterdag 18 september en duren tot en met zondag 26 september

Camino is een enthousiaste deelnemer aan deze dagen en zet haar deuren open in het teken van: 
gezond eten en bewegen als je leeft met kanker

Lees hier meer en schrijf je in.
Je krijgt van ons een warm welkom.

Podcast "Oorlog in je lichaam" krijgt vervolg

Nu zijn er weer acht nieuwe delen van “Oorlog in je lichaam”.
Oorlogsjournalist Hans Jaap  Melissen spreekt daarin o.a. met presentator Ruud de Wild die darmkanker kreeg. Hij bezoekt omwonenden van Tata Steel in IJmuiden die bang zijn dat de fabriek   kankerverwekkende rook uitstoot. En hoe zit het sowieso met de lucht die wij inademen in Nederland?
Uiteraard laat Melissen ook zien hoe de situatie nu bij hem thuis is, waar iedereen vol goede moed probeert te blijven.  Zo ook interviewt hij in deze aflevering zowaar zijn eigen schoonmoeder! Zij kreeg dit jaar ook kanker: longkanker. Maar ook zij heeft goede medicijnen.

Beluister ze hier

Inloophuis als tweede thuis

In gesprek met Roelof Hemmen vertelt Kenneth over z’n zware en eenzame periode en hoe het inloophuis voor hem voelt als een warm bad.
Ook al is Kenneth nu klaar met de behandeling van kanker, de ziekte speelt nog steeds een rol in zijn leven. In inloophuis Huis aan het Water vond hij in eerste instantie steun, een goed gesprek én taart. Nu biedt hij zelf die steun aan anderen.

In een serie van 5 podcasts van het KWF ontmoeten bekende Nederlanders iemand die leeft met kanker.
Ga naar onze pagina “podcasts” als je meer wilt weten over de ervaringen van Kenneth.

Bijeenkomsten voor en met nabestaanden

Op 2 september start er weer een nieuwe nabestaandengroep. In acht begeleide bijeenkomsten delen we ervaringen, vragen, oplossingen en verkennen we de zogenaamde rouwtaken. Wil je hier meer over weten, ga dan naar de pagina  Nabestaanden

We gaan weer met speksteen aan de slag

In de zomer gaan weer vier lessen speksteenbeeldhouwen van start. In het atelier van Cobie Schoneveld kun je weer beeldhouwen in het klein en al je creativiteit kwijt. Lees meer hierover op de pagina  Creatief met Speksteen

Burgemeester geeft goede voorbeeld

Om het fietsevenement  met Evelien van der Werff te ondersteunen, kwam onze burgemeester Han Weber speciaal voor deze gelegenheid op de fiets.

Het evenement werd mede door hem en wethouder Daan de Haas, zeer inspirerende, kreeg Evelien de aandacht die ze verdiende en stond ons huis, niet alleen door het prachtige weer, volop in de schijnwerpers.

Lees meer hierover op Gouwe IJssel Nieuws

Geef je voeten wat extra aandacht

Laat ze masseren.
Het stimuleert het zelf genezend vermogen van je lichaam, zorgt voor een goede doorbloeding, is ontspannend én werkt stress verlagend.
Een “gewone” voetmassage werkt niet op de drukpunten, maar is wel heerlijk ontspannend met even een momentje voor jezelf. Na een fijne massage ben je heerlijk ontspannen en voelen je voeten lekker aan. Iets voor jou?
Ga dan voor inschrijving naar de voetmassage