Blijf op de hoogte met

Het laatste nieuws

Samen wandelen voor leven met en na kanker

Tijdens de donkere dagen voor kerst, brengen we met elkaar licht en warmte in het prachtige Schollebos. Om in kerstsfeer te komen, nodigen wij je graag uit mee te doen aan onze betoverende lichtjeswandeling.  De wandeling start vanaf ons gezellige kerstplein. Tijdens de wandeling zijn de paden sfeervol verlicht en onderweg word je verrast door sfeervolle muziek en inspirerende woorden. Bij terugkomst op ons kerstplein kun je vervolgens genieten van heerlijke glühwein, warme chocolademelk en verrukkelijk gebak.

Lees hier meer

Zingen voor je leven in het Caminokoor
Interview met Corry de Klepper

Het gaat bij het Caminokoor niet zozeer om de optredens, maar juist om het sociale contact van het samen zingen. “Kom gewoon een keer kijken. Dan kun je zelf ervaren hoe het is en de gastvrijheid van de andere deelnemers ervaren”, vertelt Corry de Klepper in Hart van Holland. Zij leidt één van de activiteiten binnen Camino: het zangkoor. Lees meer over haar ervaringen en aanpak. 

Krant gemist? Je kunt hier het hele interview nalezen.

‘Geef het in elk geval een kans’
Interview met Peter Danse

“Tijdens een van de inloopochtenden zijn we samen gaan kijken. Het voelde direct goed. De sfeer is erg relaxed en je vindt er gemakkelijk aansluiting bij lotgenoten.” Peter Danse is één van onze vaste gasten en vertelt in Hart van Holland over zijn ervaringen nadat er kanker bij hem werd ontdekt. Ook heeft hij een mooie boodschap aan mensen die nog twijfelen om Camino te bezoeken.

Lees het hele interview hier

‘Je ziet mooie dingen onder hun handen ontstaan’
Interview met Nelleke van Zwieten

Wie Hart van Holland in de brievenbus heeft gevonden, heeft het al kunnen lezen: een prachtig interview met Nelleke van Zwieten. Zij geeft schilderles en is gastvrouw bij Camino.

In dit interview maak je kennis met Nelleke en lees je hoe en waarom zij zich inzet voor Camino.

Krant gemist? Je kunt hier het hele interview nalezen.

Met warme aandacht kunnen luisteren
Interview met Trudy Walschots en Theo van der Lee 

In Hart van Holland (Zuidplas) stond onlangs een interview met ‘onze’ Theo van der Lee en Trudy Walschots. Twee van de vele vrijwilligers die de basis van Camino vormen. Daar wilde Hart van Holland wel eens meer over weten.

Krant gemist? Je kunt hier het hele interview nalezen.

Een dag waar alles klopte: terugblik op een geslaagd Oogstfeest

Het zal niemand in de regio ontgaan zijn: zaterdag 2 september vond het Oogstfeest plaats. Het was een bruisende dag met allerlei activiteiten, veel gezelligheid, kraampjes en heel veel mensen op de been. We zijn trots dat we ook dit jaar met Camino weer een schitterende kraam in de Dorpsstraat hadden. De wensboom met wolkjes is inmiddels een icoon geworden. Niet alleen brachten deze wolkjes met spreuken ontroerende gesprekken teweeg, maar ze zorgden er ook voor dat voorbijgangers mooie prijzen in ontvangst konden nemen. Daarnaast hebben zo’n 50 mensen de de rebus opgelost en hebben wij daar vijf winnaars uit geselecteerd. De prijswinnaars zijn daar inmiddels over geïnformeerd en kunnen hun prijs ophalen. Voor de nieuwsgierigen onder ons; de oplossing van de rebus was als volgt: Met Camino al 10 jaar op de goede weg.

Het was een dag met waardevolle ontmoetingen, gesprekken die ons lang zullen bijblijven en we hebben veel mensen kennis kunnen laten maken met Camino.

Onze grote dank gaat uit naar alle vrijwilligers met hun tomeloze inzet én gulle sponsoren en donateurs voor het beschikbaar stellen van prijzen en middelen. Dankzij jullie was deze dag een groot succes!

De kraam werd voor het derde jaar op rij gesponsord en voor volgend jaar hebben we zelfs alweer een toezegging. Wij zijn dus volgend jaar absoluut weer van de partij. Hopelijk jij ook.

De kracht van samen fietsen
Terugblik op ‘Samen fietsen voor leven met en na kanker’

Onlangs hebben we samen met veel fietsliefhebbers een prachtige fietstocht gemaakt door de omgeving. Samen met Centrum de IJssel en Patio organiseerden we het evenement ‘Samen fietsen voor leven met en na kanker’. Tijdens dit fietsavontuur was het weer ons gunstig gezind en kwamen we langs alle drie de centra. Het was niet alleen gezond om te fietsen, maar vooral ook heel gezellig om dit met elkaar te doen.

De fietstocht heeft naast het inschrijfgeld ook een mooi bedrag van € 1.000,00 sponsorgeld opgeleverd. Hier kunnen we weer waardevolle dingen mee doen.

Is de fietstocht jou dit jaar ook zo goed bevallen? Of wil je volgend jaar ook ervaren hoe het is om met elkaar de omgeving te ontdekken? Op zaterdag 22 juni 2024 vindt het volgende fietsevenement plaats; schrijf het alvast in je agenda!

Camino, Centrum de IJssel en Patio blijven hun krachten bundelen: op 15 december 2023 organiseren we gezamenlijk een lichtjeswandeling. Meer informatie hierover volgt binnenkort. 

Kom naar het Oogstfeest – Camino is er ook! 

Over een paar dagen barst het Oogstfeest in Zevenhuizen weer los! Het grootste feest van de regio en Camino is daarbij aanwezig.
Zaterdag 2 september wordt het feest om 10:00 uur geopend. Zo’n twaalf uur lang vind je vermaak in de vorm van livemuziek, activiteiten in het Ringvaartpark, een horecaplein én bijna honderd kramen. En bij een van die kramen vind je Camino! De Camino-kraam staat in de dorpsstraat bij “Pand73”.

Koop je bij ons een mooie spreuk voor één Euro, dan krijg je altijd een prijsje mee. Ook vind je bij ons alle informatie over wat er te doen is in ons Camino-huis. Overweeg je vrijwilliger bij ons te worden? Wij vertellen je er graag meer over.  Natuurlijk hebben we ook dit jaar weer een Camino-rebus, waarmee je fantastische prijzen kunt winnen! We hopen je zaterdag te zien! 

Camino Kernploeg (mannengroep) van start gegaan

Op donderdag 24 juli jl. is onze mannengroep van start gegaan! Een van de mannen vertelt over deze eerste, bijzondere bijeenkomst:

“Het was allereerst een heel gezellig samenzijn en ondanks dat sommigen elkaar misschien een keer of nooit eerder ontmoet hadden, was er meteen een fijne en open sfeer. Verhalen – en niet alleen maar verhalen, maar ook emoties – werden open gedeeld. Dat maakt dat je je met elkaar verbonden voelt. En dat zonder enige verplichting. De situatie van een van de mannen en vooral hoe hij daarmee omgaat, heeft mij diep geraakt en ik moet er zo nu en dan aan denken. Zoiets vergeet ik niet meer. Dat alles maakt zo’n samenzijn waardevol. Om niet alleen maar met onze ziekte bezig te zijn, was en is het heerlijk om de zinnen te verzetten en daar wisten we met elkaar (groep en vrijwilligers) de juiste draai aan te geven. Wat is er mooier dan om door middel van met elkaar koken  van eenvoudige ingrediënten een maaltijd op tafel te zetten! En dan ook nog één die smaakte!

Wat een samenwerking en dan te bedenken, dat we nog nooit iets met elkaar hebben mogen/moeten creëren. Dat is geen Kernteam maar een Topteam! Ik kijk uit naar de volgende bijeenkomst op 4 september!”

Wil je ook aansluiten of heb je vragen? Stuur een mailtje naar info@centrumcamino.nl.

Alleen voor mannen.

Mannengroep Camino

Fiets je ook mee?

24 mei 2023

Samen fietsen voor leven met en na kanker Camino, de IJssel en PATIO, centra voor leven met en na kanker, organiseren op 26 augustus een gezamenlijke fietstocht om de verbinding tussen de centra te vergroten en meer bekendheid te geven aan onze centra waar mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden terecht kunnen voor psychosociale ondersteuning, lotgenotencontact, workshops en diverse andere activiteiten. Meer weten en inschrijven?

13 april 2023

Dit jaar bestaat Camino 10 jaar!

Beste relatie,
Op 7 november 2023 is het tien jaar geleden dat Camino werd opgericht. Een mijlpaal waar wij graag bij stilstaan. En niet alleen op 7 november, maar die hele week. In tien jaar tijd mochten wij samen met onze vrijwilligers veel gasten bijstaan, op hun weg naar een beter leven met en na kanker. Dit alles hebben wij mede kunnen doen dankzij fantastische sponsoren. Daarom reden genoeg voor een week vol feestelijke activiteiten en geniet-momenten. Wij zetten iedereen graag in het zonnetje. Houd onze website, Facebook-pagina en plaatselijke media in de gaten voor verdere details.
Reserveer de data: Wij vieren feest van 4 t/m 10 november 2023.
Zet jij het alvast in je agenda? Dan werken wij het programma verder uit.
Zodra we meer informatie hebben, dan hoor je dat van ons.
Vragen? Je kunt altijd contact met ons opnemen via info@centrumcamino.nl.

Team Camino

Save the week

Het zwarte gat

24 mei 2023

Overleven, strijden,

Iedereen in mijn omgeving ging over tot de orde van de dag. En ze verwachtten dat onbewust ook van mij. Maar ik was daar niet klaar voor. Ik voelde me alleen. Onbegrepen. Ik twijfelde aan mezelf, aan mijn carrière, aan de toekomst. Aan alles. En ik merk ook dat ik anders tegen zaken aan kijk.

Zal alles ooit weer bij het oude zijn? Wordt het leven ooit weer makkelijker? Gaat het weer eens als vanzelf?”

Bekijk de animatie

17 april 2023

Eigen-handwerk-inloop

Tijdens de Eigen-handwerk-inloop heb je de gelegenheid in een gezellige en ontspannen
sfeer te werken aan je eigen handwerkproject. Of je nu wilt breien, haken, borduren, naaien
of een ander handwerk maakt: bij ons ben je van harte welkom. Je kunt elkaar helpen,
ideeën opdoen en genieten van de gezelligheid en een goed gesprek. Een perfecte
gelegenheid om elkaar te ontmoeten en creatief bezig te zijn.
Praktische informatie
De Eigen-handwerk-inloop start met een eerste inloopmiddag op vrijdag 28 april van 14:00
tot 16:00 uur bij Camino. De daaropvolgende data zijn 19 mei en 30 juni, zelfde tijdstip.
Vooraf aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten verbonden aan deze middag.
We kijken ernaar uit je te verwelkomen en met elkaar een fijne middag te hebben. Vergeet
in ieder geval je handwerk niet!

Nieuwe activiteit op vrijdagmiddag:

NL Doet weer groot succes

10 maart 2023

Mommers Maakt alles Mooi en Perfecte Pannenkoeken

De Propere Poetsers van Mommers schoonmaakbedrijf hebben afgelopen vrijdag in het
kader van NL Doet de grote voorjaarsschoonmaak van Centrum Camino gedaan.
Een team van 4 mensen heeft het huis van boven tot onder en van binnen en buiten onder
handen genomen. Natuurlijk mochten de koffie met appeltaart en een lekker broodje niet ontbreken.
Alles is weer schitterend schoon. En dat alles geheel belangeloos! Heel veel dank!

Onze vrijdag-gasten konden hierdoor niet in Centrum Camino terecht en daarom zijn we met
hen pannenkoeken gaan eten. Vrijwilligers hebben tijdens maartse buien met hun eigen auto gasten meegenomen naar Pannenkoekenhuis het Schollebos in Capelle a.d. IJssel. Daar stond één lange tafel voor 22 personen gezellig gedekt en werden we warm onthaald door de gastvrije medewerkers van het petit-restaurant. Niets was hun teveel. Koffie, thee, drankjes en de pannenkoeken smaakten perfect. En dat alles voor een NL Doet vriendenprijsje.
Reactie van gasten: “Goh, ik ga er eigenlijk altijd voorbij, wist helemaal niet dat dit er was.
Maar nu ga ik vaker komen!”
Volgend jaar weer?

21 december 2022

“Even een moment geen kankerpatiënt”
Leven met kanker is zwaar, zeker ook voor je dierbaren. Op z’n tijd moet je er even uitbreken, ontsnappen aan de werkelijkheid, nieuwe energie opdoen.  VaarKracht begrijpt dat uit eigen ervaring. Dat is ook de reden dat ze begonnen zijn met VaarKracht en overal in het land het organiseren voor kankerpatiënten en hun naasten een (kosteloos) onvergetelijke vaartochten. Op het water al je zorgen vergeten. . Meer weten?
Ga naar onze pagina “Interessante websites” 

Vaarkracht

Agnes geridderd

26 april 2022

Agnes van der Aa, initiatiefneemster en oprichter van ons Centrum Camino, is woensdag 26 april benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Agnes kreeg deze onderscheiding voor haar langdurige verdiensten die van grote betekenis zijn gebleken, in het bijzonder voor lotgenoten die leven met kanker en mensen in de laatste fase van hun leven. Steeds was zij de drijvende kracht en constante factor.
Met trots feliciteren alle gasten, vrijwilligers en bestuur van Camino haar met deze onderscheiding.

Kom Camino versterken

We zoeken enthousiaste vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken.
  • Graag willen we ons PR-team versterken en zijn we op zoek naar een coördinator PR. Wil je hier meer over weten, lees dan de volgende beschrijving
  • Ook zijn we opzoek naar enthousiaste teamleden om ons activiteitenteam te versterken. Wil je daarover meer weten, lees dan de volgende beschrijving

Inloophuis als tweede thuis

In gesprek met Roelof Hemmen vertelt Kenneth over z’n zware en eenzame periode en hoe het inloophuis voor hem voelt als een warm bad. Ook al is Kenneth nu klaar met de behandeling van kanker, de ziekte speelt nog steeds een rol in zijn leven. In inloophuis Huis aan het Water vond hij in eerste instantie steun, een goed gesprek én taart. Nu biedt hij zelf die steun aan anderen.

In een serie van 5 podcasts van het KWF ontmoeten bekende Nederlanders iemand die leeft met kanker. Ga naar onze pagina podcasts als je meer wilt weten over de ervaringen van Kenneth.

Podcast "Oorlog in je lichaam" krijgt vervolg

Nu zijn er weer acht nieuwe delen van “Oorlog in je lichaam”. Oorlogsjournalist Hans Jaap  Melissen spreekt daarin o.a. met presentator Ruud de Wild die darmkanker kreeg. Hij bezoekt omwonenden van Tata Steel in IJmuiden die bang zijn dat de fabriek   kankerverwekkende rook uitstoot. En hoe zit het sowieso met de lucht die wij inademen in Nederland? Uiteraard laat Melissen ook zien hoe de situatie nu bij hem thuis is, waar iedereen vol goede moed probeert te blijven.  Zo ook interviewt hij in deze aflevering zowaar zijn eigen schoonmoeder! Zij kreeg dit jaar ook kanker: longkanker. Maar ook zij heeft goede medicijnen. Beluister ze hier

Camino op TV West

4 oktober 2022

Op 10 oktober bracht Lydia Spriensma Camino en het belang van
Centra voor leven met en na kanker  onder de aandacht.

Het programma Spreektijd op TV West geeft iedereen in de regio 1,5 minuut
de gelegenheid om hun stem te laten horen.
Lydia maakt op voortreffelijke wijze gebruik van die mogelijkheid.