Blijf op de hoogte met

Het laatste nieuws

Kom weer schilderen

17 augustus 2022

Op 30 september start weer een nieuwe serie  schilderlessen.
Tijdens de lessen  wordt je begeleid door kunstenaar Nelleke van Zwieten.

Laat je verrassen door je eigen talent. Materiaal zorgt Nelleke voor en is inbegrepen.

Lees meer en ga naar Schilderen en tekenen

Eindelijk weer een oogstfeest

17 augustus 2022

Oogstfeest 3 september

Het siddert nu al een aantal maanden in Zuidplas, en met name in Zevenhuizen.
Eindelijk na 3 jaar is er weer een Oogstfeest.

Traditie getrouw een feest van herkenning met de Dorpsstraat in Zevenhuizen als middelpunt.
Met vele kraampjes en oude ambachten.
Met Muziek en lekker eten. Het elkaar weer ontmoeten na de zomer.
Camino heeft weer een kraam weten te bemachtigen en wordt dit jaar geheel gesponsord door de eigenaresse van Pand 73, ( Dorpsstraat 73). De kraam zal voor de winkel geplaatst worden.
Er zal een rebus geplaatst worden in de “Oogstfeest-krant” als bijlage bij het Hart van Holland.
We hopen dat er velen de weg naar de Camino-kraam zullen vinden. Een ieder is welkom.

Waar zijn de mannen?

21 juni 2022

Een van onze vrijwilligers deelt zijn gedachten met betrekking tot de vraag waarom er zo weinig, relatief ten opzichte van het percentage vrouwen, mannen een inloophuis bezoeken.
Wellicht inspireert het u als man die leeft met kanker eens een kijkje te nemen.  U bent altijd welkom.

Agnes geridderd

26 april 2022

Agnes van der Aa, initiatiefneemster en oprichter van ons Centrum Camino, is woensdag 26 april benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Agnes kreeg deze onderscheiding voor haar langdurige verdiensten die van grote betekenis zijn gebleken, in het bijzonder voor lotgenoten die leven met kanker en mensen in de laatste fase van hun leven. Steeds was zij de drijvende kracht en constante factor.
Met trots feliciteren alle gasten, vrijwilligers en bestuur van Camino haar met deze onderscheiding.

Passage doneert aan Camino

24 maart 2022

Op 24 maart kregen we bezoek van Pauline Rijkaart ( voorzitter) en Tonny van der Kooy ( penningmeester) van Passage ( afdeling Nieuwerkerk). Dit is een landelijke organisatie die het contact tussen vrouwen bevordert en vrouwen stimuleert buitenshuis contacten en activiteiten te ontplooien.
Op hun bijeenkomsten houden zij ook een collecte en de opbrengst wordt aan een goed doel gedoneerd. Deze keer werd voor Camino gekozen en mocht Nico Demmendaal, onze penningmrester,  de opbrengst  in ontvangst nemen.
Wij zijn er erg blij mee en bedanken alle dames van Passage voor deze gift!

Hole in one voor Centrum Camino

Met de verkoop van tweedehands golfclubs is in oktober dor Golfbaan Hitland een mooi bedrag van €895,- opgehaald voor Centrum Camino. Een fantastisch initiatief en een geweldige opbrengst! We danken de staf van Hitland en de klanten die hun clubs e.d. ter beschikking hebben gesteld.. Lees meer op de site van de golfbaan

Kom Camino versterken

We zoeken enthousiaste vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken.
  • Graag willen we ons PR-team versterken en zijn we op zoek naar een coördinator PR. Wil je hier meer over weten, lees dan de volgende beschrijving
  • Ook zijn we opzoek naar enthousiaste teamleden om ons activiteitenteam te versterken. Wil je daarover meer weten, lees dan de volgende beschrijving

Podcast "Oorlog in je lichaam" krijgt vervolg

Nu zijn er weer acht nieuwe delen van “Oorlog in je lichaam”. Oorlogsjournalist Hans Jaap  Melissen spreekt daarin o.a. met presentator Ruud de Wild die darmkanker kreeg. Hij bezoekt omwonenden van Tata Steel in IJmuiden die bang zijn dat de fabriek   kankerverwekkende rook uitstoot. En hoe zit het sowieso met de lucht die wij inademen in Nederland? Uiteraard laat Melissen ook zien hoe de situatie nu bij hem thuis is, waar iedereen vol goede moed probeert te blijven.  Zo ook interviewt hij in deze aflevering zowaar zijn eigen schoonmoeder! Zij kreeg dit jaar ook kanker: longkanker. Maar ook zij heeft goede medicijnen. Beluister ze hier

Inloophuis als tweede thuis

In gesprek met Roelof Hemmen vertelt Kenneth over z’n zware en eenzame periode en hoe het inloophuis voor hem voelt als een warm bad. Ook al is Kenneth nu klaar met de behandeling van kanker, de ziekte speelt nog steeds een rol in zijn leven. In inloophuis Huis aan het Water vond hij in eerste instantie steun, een goed gesprek én taart. Nu biedt hij zelf die steun aan anderen.

In een serie van 5 podcasts van het KWF ontmoeten bekende Nederlanders iemand die leeft met kanker. Ga naar onze pagina podcasts als je meer wilt weten over de ervaringen van Kenneth.

Geef je voeten wat extra aandacht

Laat ze masseren.
Het stimuleert het zelf genezend vermogen van je lichaam, zorgt voor een goede doorbloeding, is ontspannend én werkt stress verlagend.
Een “gewone” voetmassage werkt niet op de drukpunten, maar is wel heerlijk ontspannend met even een momentje voor jezelf. Na een fijne massage ben je heerlijk ontspannen en voelen je voeten lekker aan. Iets voor jou?
Ga dan voor inschrijving naar de voetmassage