Blijf op de hoogte met

Het laatste nieuws

Agnes geridderd

26 april 2022

Agnes van der Aa, initiatiefneemster en oprichter van ons Centrum Camino, is woensdag 26 april beëdigd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Agnes kreeg deze onderscheiding voor haar langdurige verdiensten die van grote betekenis zijn gebleken, in het bijzonder voor lotgenoten die leven met kanker en mensen in de laatste fase van hun leven. Steeds was zij de drijvende kracht en constante factor.
Met trots feliciteren alle gasten, vrijwilligers en bestuur van Camino haar met deze onderscheiding.

Fiets jij ook mee met Camino

19 april 2022

Op zaterdag 14 mei springen wij samen met zoveel mogelijk mensen op de fiets om aandacht te vragen voor ons Centrum Camino onder het motto “Fietsen voor geluk
Fiets jij ook mee? En ondersteun ons werk voor leven met en na kanker.
lees dan hier meer om je aan te melden.

Met je handen in de klei

4 april 2022

Van een klomp klei tot een prachtig keramiek. Met deze nieuwe activiteit leer je van Monique Bleeker in haar  atelier de fijne kneepjes om tot een vrolijk, expressief en kleurrijk keramiek te komen.
Benieuwd naar hoe je, in een paar lessen, met je vieze handen je creativiteit uit de klei kunt trekken,
lees dan hier meer om je aan te melden.

Passage doneert aan Camino

24 maart 2022

Op 24 maart kregen we bezoek van Pauline Rijkaart ( voorzitter) en Tonny van der Kooy ( penningmeester) van Passage ( afdeling Nieuwerkerk). Dit is een landelijke organisatie die het contact tussen vrouwen bevordert en vrouwen stimuleert buitenshuis contacten en activiteiten te ontplooien.
Op hun bijeenkomsten houden zij ook een collecte en de opbrengst wordt aan een goed doel gedoneerd. Deze keer werd voor Camino gekozen en mocht Nico Demmendaal, onze penningmrester,  de opbrengst  in ontvangst nemen.
Wij zijn er erg blij mee en bedanken alle dames van Passage voor deze gift!

Project Rembrandt krijgt vervolg

Het populaire NPO programma “Project Rembrandt” inspireert menigeen  om ook te gaan schilderen. Onze schilderdocente Nelleke van Zwieten heeft het initiatief genomen om voor onze vrijwilligers een schilderintroductie te verzorgen om kennis te maken met hun eigen creativiteit. Veelgehoorde feedback is: Nog nooit een penseel vastgehouden en kijk eens wat je in een middag kunt bewerkstelligen. Dit smaakt zeker naar meer. Deze introductie krijgt nu een vervolg in de lessen voor onze gasten die voor april zijn ingepland. Kijk hier om meer te lezen over de cursus en hoe je je kunt aanmelden. Laat je verrassen door je eigen inspiratie en creativiteit. Nelleke ontvangt je graag.

Hole in one voor Centrum Camino

Met de verkoop van tweedehands golfclubs is in oktober dor Golfbaan Hitland een mooi bedrag van €895,- opgehaald voor Centrum Camino. Een fantastisch initiatief en een geweldige opbrengst! We danken de staf van Hitland en de klanten die hun clubs e.d. ter beschikking hebben gesteld.. Lees meer op de site van de golfbaan

Camino pakt de bal op met JBC

Jeu de boules, ook wel bekend als petanque, is een spel dat door jong en oud gespeeld kan worden. Gewoon voor de gezelligheid maar je kunt ook aan competities deelnemen. JBC Nieuwerkerk is een vereniging met prachtige faciliteiten, er zijn zowel binnen- als buitenbanen dus het weer is nooit een excuus om niet te spelen. Tijdens de Open deur dagen in september is het idee ontstaan om te onderzoeken of Jeu de boules ook als activiteit voor Camino-gasten aangeboden kan worden.
Om proef te draaien organiseren we op 14 januari 2022 een middag die toegankelijk is voor iedereen die leeft met kanker, dit geldt ook voor naasten en nabestaanden. Wil je liever niet alleen komen? Neem dan gerust iemand mee. Deelname is gratis.

Sluit je aan bij onze leesclub

Al kennis gemaakt met onze prachtige boekencollectie? 
Duik met onze Camino leesclub in deze collectie en laat je verrassen door de vele prachtige boeken in diverse categorieën.  Wellicht zit er een bij die je raakt en je graag wilt bespreken met anderen. De leesclub geeft je die gelegenheid.
Lees hier meer als je nieuwsgierig bent geworden.

Meer rust en ruimte in je hoofd

Onze Yogalessen starten weer.
Een aantal gasten heeft tijdens de “Open deur dagen” kennis kunnen maken met Laura Klaassen, onze nieuwe yogadocente. De proefles die ze die dag gaf werd door de deelnemers zeer enthousiast ontvangen. Alle reden om uit te kijken naar een nieuwe reeks yogalessen die op 3 november gaat starten in ons Camino-huis. Het aantal deelnemers is beperkt, dus lees snel verder op de yoga pagina en meld je aan.

Kom Camino versterken

We zoeken enthousiaste vrijwilligers die de handen uit de mouwen willen steken.
  • Graag willen we ons PR-team versterken en zijn we op zoek naar een coördinator PR.
    Wil je hier meer over weten, lees dan de volgende beschrijving
  • Ook zijn we opzoek naar enthousiaste teamleden om ons activiteitenteam te versterken.
    Wil je daarover meer weten, lees dan de volgende beschrijving

Ons koor schittert bij "Bekoorlijk7huizen"

Het Camino koor, Zing voor je leven, 
Heeft twee oktober opgetreden bij Bekoorlijk7huizen. Het was een échte muzikale proeverij in de Hervormde Kerk te Zevenhuizen.
Ons Camino koor bestond dit keer uit bekoorlijke dames, die de sterren van de hemel zongen!
Met het Nieuwerkerkse koor, Euterpe ( 35 jaar geleden opgericht door ouders van Jenaplanschool, de Terp) werd prachtig en vol enthousiasme samen en meerstemmig gezongen.
Luister, kijk en geniet hier van de video!

Wil je meedoen, ga dan naar: Zingen voor je leven

Kom weer schilderen

Op 1 oktober is er weer een nieuwe serie  schilderlessen gestart.
Tijdens de lessen  wordt je begeleid door kunstenaar Nelleke van Zwieten.

Laat je verrassen door je eigen talent. Materiaal zorgt Nelleke voor en is inbegrepen.

Lees meer en ga naar Schilderen en tekenen

Podcast "Oorlog in je lichaam" krijgt vervolg

Nu zijn er weer acht nieuwe delen van “Oorlog in je lichaam”. Oorlogsjournalist Hans Jaap  Melissen spreekt daarin o.a. met presentator Ruud de Wild die darmkanker kreeg. Hij bezoekt omwonenden van Tata Steel in IJmuiden die bang zijn dat de fabriek   kankerverwekkende rook uitstoot. En hoe zit het sowieso met de lucht die wij inademen in Nederland? Uiteraard laat Melissen ook zien hoe de situatie nu bij hem thuis is, waar iedereen vol goede moed probeert te blijven.  Zo ook interviewt hij in deze aflevering zowaar zijn eigen schoonmoeder! Zij kreeg dit jaar ook kanker: longkanker. Maar ook zij heeft goede medicijnen. Beluister ze hier

Inloophuis als tweede thuis

In gesprek met Roelof Hemmen vertelt Kenneth over z’n zware en eenzame periode en hoe het inloophuis voor hem voelt als een warm bad. Ook al is Kenneth nu klaar met de behandeling van kanker, de ziekte speelt nog steeds een rol in zijn leven. In inloophuis Huis aan het Water vond hij in eerste instantie steun, een goed gesprek én taart. Nu biedt hij zelf die steun aan anderen.

In een serie van 5 podcasts van het KWF ontmoeten bekende Nederlanders iemand die leeft met kanker. Ga naar onze pagina podcasts als je meer wilt weten over de ervaringen van Kenneth.

Bijeenkomsten voor en met nabestaanden

Op 2 september is er weer een nieuwe nabestaandengroep gestart.
In acht begeleide bijeenkomsten delen we ervaringen, vragen, oplossingen en verkennen we de zogenaamde rouwtaken.

Wil je hier meer over weten, ga dan naar de pagina  Nabestaanden

We gaan weer met speksteen aan de slag

In de zomer gaan weer vier lessen speksteenbeeldhouwen van start.
In het atelier van Cobie Schoneveld kun je weer beeldhouwen in het klein en al je creativiteit kwijt.

Lees meer hierover op de pagina  Creatief met Speksteen

Burgemeester geeft goede voorbeeld

Om het fietsevenement  met Evelien van der Werff te ondersteunen, kwam onze burgemeester Han Weber speciaal voor deze gelegenheid op de fiets.

Het evenement werd mede door hem en wethouder Daan de Haas, zeer inspirerende, kreeg Evelien de aandacht die ze verdiende en stond ons huis, niet alleen door het prachtige weer, volop in de schijnwerpers.

Lees meer hierover op Gouwe IJssel Nieuws

Geef je voeten wat extra aandacht

Laat ze masseren.
Het stimuleert het zelf genezend vermogen van je lichaam, zorgt voor een goede doorbloeding, is ontspannend én werkt stress verlagend.
Een “gewone” voetmassage werkt niet op de drukpunten, maar is wel heerlijk ontspannend met even een momentje voor jezelf. Na een fijne massage ben je heerlijk ontspannen en voelen je voeten lekker aan. Iets voor jou?
Ga dan voor inschrijving naar de voetmassage