infotheek

Podcasts

 ‘Oorlog in je lichaam‘ een vervolg.

Kan kanker een chronische ziekte worden? Voor oorlogsjournalist Hans Jaap Melissen werd die vraag vorig jaar heel dringend, toen bij zijn vrouw Sigrid uitgezaaide borstkanker werd geconstateerd. Hij begon de 8-delige podcastserie Oorlog in je Lichaam. Over de impact van kanker in zijn gezin en over de steeds succesvollere behandelingen tegen kanker.

Nu zijn er weer acht nieuwe delen. Melissen spreekt daarin o.a. met presentator Ruud de Wild die darmkanker kreeg. Hij bezoekt omwonenden van Tata Steel in IJmuiden die bang zijn dat de fabriek   kankerverwekkende rook uitstoot. En hoe zit het sowieso met de lucht die wij inademen in Nederland? Uiteraard laat Melissen ook zien hoe de situatie nu bij hem thuis is, waar iedereen vol goede moed probeert te blijven.  

Luister hier

 ‘Inloophuis als tweede thuis‘.
Ook al is Kenneth nu klaar met de behandeling van kanker, de ziekte speelt nog steeds een rol in zijn leven. In inloophuis Huis aan het Water vond hij in eerste instantie steun, een goed gesprek én taart. Nu biedt hij zelf die steun aan anderen.
In gesprek met Roelof Hemmen vertelt hij:
‘In zo’n zware en eenzame periode is dit huis een warm bad.’

Luister en lees  hier
 ‘Levensloop‘.

Leven met kanker. In Nederland hebben miljoenen mensen hier direct of indirect mee te maken. Wat is de impact van deze ziekte op een leven? Hoe houdt een mens zich staande als zijn toekomst onzeker is geworden? In de podcastserie Levensloop maken we elke aflevering een wandeling met iemand die leeft met kanker.

Luister hier