Maak kennis met Camino,vrije inloop

Wereldkankerdag bij Camino 3 februari

Voor mensen die zelf kanker hebben (gehad), hun naasten en nabestaanden

Kanker zet je wereld op z’n kop. Als je zelf ziek bent, maar ook als iemand om wie je geeft ziek is of aan kanker is overleden. Vaak hebben mensen die van kanker zijn genezen nog lange tijd – soms zelfs hun leven lang – last van de gevolgen van de ziekte en de behandeling. Op Wereldkankerdag (4 februari) staan we daar wereldwijd bij stil. In het kader daarvan openen wij op zaterdag 3 februari onze deuren. 

In Nederland spannen vele organisaties zich in om kanker te voorkomen, tijdig op te sporen en te behandelen. Andere organisaties, zoals ons Centrum Camino, bieden een luisterend oor en ondersteuning bij het omgaan met wat er allemaal op je afkomt. In alle fasen van het ziekteproces, maar óók tot ver na afloop daarvan.  

Op 3 februari laten wij graag zien wat we te bieden hebben. Zo bieden we, ter introductie, een aantal verwenmomenten gratis aan. 
We ontvangen je graag met een warm welkom en een kopje koffie of thee.

Alle activiteiten op 3 februari worden gratis aangeboden:
– in de ochtend van 10.00 tot 12.30
– in de middag van 13.00 tot 16.00

Het programma

10.00 – 12.00 uur: Collage maken ‘innerlijke ik’
We gaan een collage maken: jezelf (durven) laten zien. En wat laat het jou zien?
We starten met een korte visualisatie en daarna ga je, met behulp van plaatjes uit tijdschriften, aan de slag om iets wat bij jou van binnen zit naar buiten te brengen door en collage te maken. Aan het einde van de workshop bespreken we de collages en kijken we of dat wat jij laat zien, jou ook iets laat zien. Misschien komt er al iets tijdens de visualisatie in je op dat naar buiten mag komen, maar het kan ook zijn dat een plaatje in een tijdschrift een trigger is. Vertrouw erop dat het goedkomt.

10.00 – 12.30 uur: Gezichtsbehandeling
Ben jij toe aan een moment van rust? Ontspan volledig met een gezichtsbehandeling. Je kunt kiezen uit reinigen, masker, crèmes of een massage. Allen voor gezicht en hals. In overleg wordt een behandeling samengesteld op basis van wat voor jou goed voelt. Zodat jij even heerlijk kunt ontspannen.

13.00 – 16.00 uur: Manicure
Trakteer jezelf op een rustmoment en verwennerij met onze manicure behandeling. Neem even tijd voor jezelf en geniet van een heerlijke verzorging voor je handen. Eventueel kun je je nagels prachtig laten kleuren. Geef je handen de extra aandacht die ze verdienen en ontdekt hoe ontspannend dit kan zijn.

13.00 – 16.00 uur: Lichaamsmassage
Dompel jezelf onder in een oase van rust met onze lichaamsmassage, speciaal bedoeld ter ontspanning en vermindering van eventuele pijnklachten. Met aandacht voor jouw als persoon, wordt elk moment van de massage op jou afgestemd. Gun jezelf deze unieke ervaring en voel de zorgen van je afglijden terwijl je geniet van een weldadige massage.

13.00 – 16.00 uur: Open atelier
Loop binnen in de creatieve ruimte van het Camino-huis. Ervaar hoe de sfeer is en hoe je door het schilderen dicht bij jezelf komt. Samen met Camino-cursisten kun je ervaren wat schilderen voor je kan betekenen. Onze schilderdocente is aanwezig om je vragen te beantwoorden.
Voor het open atelier hoef je niet in te schrijven.

Aanmelden voor een activiteit