Verminder pijnklachten

Voetreflexmassage

Ontspan en verbeter je doorbloeding

Voor een vitaler lichaam

Voetreflexologie is een massagetechniek waarvan de oorsprong in China en India ligt. Maar ook in het oude Egypte werd deze therapie gebruikt. De recente methode van voetmassage is ontwikkeld door de Amerikaanse arts dr. William Fitzgerald en is verder uitgewerkt door fysiotherapeute Eunice Ingham. Zij heeft de anatomie van het lichaam op de voeten geprojecteerd. Hierdoor is de voetreflexologie ontstaan zoals we die nu kennen. Een Duitse verpleegkundige, Hanne Marquardt, heeft na haar afstuderen als natuurgenezer deze therapie in de jaren 60 aangevuld met haar eigen ervaringen. Vervolgens heeft zij voetreflexologie meer bekendheid gegeven in West-Europa.

Voetreflextherapie heeft zich jarenlang ruimschoots bewezen en boekt enorm veel positieve resultaten. Tijdens een behandeling worden drukpunten te gemasseerd, dit zorgt er voor dat het lichaam zich gaat ontspannen. Er zijn speciale technieken die als doel hebben om te ontspannen.


Wat doet voetreflexmassage voor u?

  • Het werkt sterk ontspannend
  • Doordat voetreflexmassage zo ontspannend is neemt spierspanning is waardoor bijv. hoofdpijnklachten verminderen en het de slaap bevordert.
  • Het verbetert de doorbloeding van organen waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd
  • Eventuele blokkades in de energiebaan worden opgeheven.

Dit alles heeft een positief effect op de vitaliteit van het lichaam.

Door wie: Margriet Sap
Wanneer: Er zijn op dit moment geen behandelingen gepland.
Tijden:      09:30 – 12:15 uur, 3 behandelingen van 45 minuten
Kosten:     €10

Aanmelden voor een activiteit